Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Knæk. Selvom antallet af indbrud er faldet de seneste fem år, frygter hver fjerde indbrud.
Foto: DITTE VALENTE (arkiv)

Knæk. Selvom antallet af indbrud er faldet de seneste fem år, frygter hver fjerde indbrud.

Forsikring
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På trods af færre indbrud: Hver fjerde frygter indbrudstyve

Mange regner ikke med at kunne få hjælp af politiet ved indbrud.

Forsikring
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Antallet af indbrud i danske hjem er faldet de seneste år. Men vores frygt for, at indbrudstyve slår til hos netop os, falder ikke tilsvarende.

Nye tal fra TrygFonden viser, at hver fjerde dansker er mere bekymret for at få indbrud, end vi er for at møde terror eller overfald.

LÆS ARTIKEL

Frygten for indbrud kan også ses på tilmeldingerne til et stormøde om indbrud i Sønderborg i næste uge. Mødet slår alle rekorder med over 500 tilmeldte, skriver DR Syd.

»Vi er godt klar over, at der er en stor interesse omkring det her, men at interessen er så stor, det kommer meget bag på os, siger forskningschef i TrygFonden Anders Hede til DR Syd.

Indbrudstyv deler ud af råd

Mødet i næste uge handler om at forebygge indbrud. En tidligere indbrudstyv deler sine erfaringer og folk fra TrygFonden og Nabohjælp kommer med praktiske råd. Også politiet er til stede, og de er glade for mødet.

»Mange er jo utrygge for at få indbrud, og kan vi begrænse indbruddene med sådan et arrangement, så er det jo rigtig godt givet ud«, siger Christian Østergaard, specialkonsulent hos Syd- og Sønderjyllands Politi til DR Syd.

Regner ikke med politiets hjælp

Udover at hver fjerde frygter indbrud i deres hjem, så regner de heller ikke med at kunne få hjælp fra politiet, hvis det sker.

Christian Østergaard forsikrer, at politiet prioriterer indbruddene højt.

»Det har de ikke ret i. Indbrud er noget af det, vi prioriterer højest, så når man anmelder indbrud, rykker vi altid ud for at finde spor, så vi kan få fat på gerningsmanden. Vi får også en snak med folk om, hvad det er, der er sket«, siger Christian Østergaard.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden