BILLIGERE. Der er op til 6-800 kroner at spare for hver familie, der er medlem af EL-Forbundet. (Arkivfoto)
Foto: THOMAS BORBERG

BILLIGERE. Der er op til 6-800 kroner at spare for hver familie, der er medlem af EL-Forbundet. (Arkivfoto)

Energi

Tusindvis af danskere får kæmperabat på el

17.000 medlemmer af gratis indkøbsforening får nu kæmperabat på deres el.

Energi

Det kan betale sig at presse el-selskaberne til at sænke priserne. Det har medlemmerne af indkøbsforeningen EL-Forbundet.dk netop konstateret efter de har fået et kæmpe nedslag i prisen på deres el. Det skriver tv2.dk.

Forbundet, der har 17.000 medlemmer, har forhandlet sig frem til så lav en elpris, at det normale el-produkt som 90 procent af danskerne modtager, er op til 40 procent dyrere. For en gennemsnitsfamilie svarer det til en besparelse på 600-800 kroner om året, vurderer EL-Forbundet.dk.

LÆS OGSÅ

»Vi er meget tilfredse med resultatet. Det viser, at der i den grad er penge at hente på det danske el-marked, hvis forbrugerne står sammen«, siger forbrugerjurist og talsperson for EL-Forbundet.dk's Morten Sinding til tv2.dk.

Betale sig at stå sammen

Hos de selskaber, der nu skal levere den billigere strøm til EL-Forbundets medlemmer, peger man på, at det for kunderne godt kan betale sig at stå sammen.

»Det, at EL-Forbundet.dk forhandler på så mange danskeres vegne gør, at vi kan gå længere ned i pris. Når vi gør det på denne måde får vi en masse kunder ind i forretningen, samtidig med at vi holder omkostningerne til markedsføring nede. Det er til fordel for både os og kunderne«, siger administrerende direktør hos elselskabet Vindstød A/S Morten Nielsen til tv2.dk.

LÆS OGSÅ

Hos selskabet NettoPower ApS var det også muligheden for at få en masse kunder på en gang, der gjorde det muligt at sælge strømmen billigere.

»Vi er et nystartet energiselskab skabt af iværksættere fra energibranchen. Og når vi skal i gang, så gælder det om at få en masse kunder og blive kendte. Så aftalen med EL-Forbundet.dk var en god mulighed for os, og vi tjener stadig penge på det«, siger administrerende direktør hos NettoPower ApS Frank Bengtson til tv2.dk.

For nylig viste en analyse fra Nykredit, at de danske forbrugere betaler verdens højeste elpriser.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden