Hushjælp. Opvaskemaskinen tager med glæde opvasken efter middagen, men skal servicet blive rent, skal man huske at vedligeholde sin maskine.
Foto: ASTRID DALUM

Hushjælp. Opvaskemaskinen tager med glæde opvasken efter middagen, men skal servicet blive rent, skal man huske at vedligeholde sin maskine.

Hjemmet

Den nemme udvej: Sådan får du opvaskemaskinen til at vaske helt rent

Eddike og citronsyrepulver er med til at holde opvaskemaskinen i topform.

Hjemmet

Det er nemt og bekvemt at stille det brugte service i opvaskemaskinen efter middagen.

Men maskinen er ikke meget bevendt, hvis den ikke gør glas, bestik og tallerkener ordentligt rene.

Maskinen skal som så mange andre vedligeholdelses og rengøres, fortæller Julie Skals, den ene af de to husmodereksperter, der står bag bogen "Hold da helt hus" med tips til en renere og lettere hverdag.

»Det vigtigste er, at man renser filteret og husker at fylde salt og afspændingsmiddel på. Det er den nemme udvej«, siger hun.

Væk med kalken

Afkalkning vil man dog heller ikke kunne komme uden om fra tid til anden. Især ikke hvis man bor et sted med meget kalk i vandet som København, Aarhus, Odense, Djursland og store dele af Sjælland.

»Her skal man have fat i eddiken - bare den billige lagereddike«, fortæller Julie Skals og forklarer, at man blot skal hælde en halv liter ind i bunden af en fuld maskine.

LÆS EN PUDSIG GUIDE

»Den kan sagtens køre med glas i og vil bare tage de kalkrester, som skulle gemme sig i glassene. Så får man også ordnet dem ved samme lejlighed«, siger hun.

Er man hårdt ramt af kalk, skal man have fat i et brev citronsyrepulver fra supermarkedet.

»Put et brev i skuffen, hvor du normalt ville lægge dine opvasketabs og kør et normalt program i en tom maskine. Det renser hele maskinen fra kalk«, fortæller Julie Skals.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce