Kaffen kan være brygget på gode bønner og efter alle kunstens regler.
Men hvis den ikke er rigtig varm, er anstrengelserne spildt.
Det mener levnedsmiddeltekniker hos Karolines Køkken i Århus Lone Lysdal, der har testet otte af markedets kaffemaskiner for Lørdagsliv.
»Noget af det vigtigste er, at temperaturen er korrekt. For at opnå den bedste smag skal den helst ligge på mellem 80 og 85 grader på serveringstidspunktet«, siger hun.
Desværre er det ikke alle maskinerne, der kan leve op til den simple grundregel. Værst ser det ud for Hugin Fagus og Krups Premium, der kun kommer op på henholdsvis 79,3 og 79,6 grader. Krups er samtidig det eneste mærke, der brygger en kaffe, der smager mærkeligt.
LÆS ARTIKEL
Levnedsmiddelteknikeren er til gengæld rigtig glad for Moccamaster og Melitta, der havner på en delt førsteplads. Kaffen har en god fyldig smag og er oppe på henholdsvis 84,5 og 85,7 grader efter brygning. Moccamaster er knap et minut hurtigere til at brygge en hel kande, men skal man ud og investere i en ny kaffemaskine, er der alligevel god grund til at overveje en Melitta.
»Det er en god, gammeldags model. Den larmer og sprutter en lille smule mere end Moccamasteren. Til gengæld koster den langt mindre. Hvis du skal have en ordentlig kaffemaskine og gerne vil spare lidt, er det en god investering. Men ellers ville jeg muligvis vælge Moccamasteren«.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Deltag i debatten nu
Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her