Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Podcast. Med podcasts kan du selv bestemme hvornår du vil høre dine yndlingsprogrammer.
Foto: Mads Winther

Podcast. Med podcasts kan du selv bestemme hvornår du vil høre dine yndlingsprogrammer.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er mindst fem måder at lytte til podcasts på

Se her hvordan du kan få adgang til et hav af radioprogrammer og andre podcasts.

Guides
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Podcasts er langsomt, men sikkert blevet en populær måde at høre radio på. Ved enten at streame eller downloade programmer fra forskellige kilder kan man selve styre, hvornår man hører disse ’on demand’-radioprogrammer, der efterhånden er kommet langt væk fra de iPods, der oprindelig gav fænomenet sit navn.

Her kommer fem veje til gode podcasts.

1) iTunes

Det var med iTunes, det hele startede. Her kan du stadig finde både danske og udenlandske podcasts om præcis det emne, der passer dig. Det virker på flere platforme, men skal du have podcasten med dig rundt på smartphonen eller tabletten, virker det bedst med iOS.

LÆS ARTIKEL

2) På Android

Du kan dog stadig få adgang til det enorme podcast-katalog på iTunes på en Android-smartphone eller -tablet. Så skal du bare anvende apps som f.eks. Doubletwist eller Podcast Republic, der kan findes i Google Play Store.


3) Som streaming

Appen Stitcher giver dig adgang til mere end 25.000 radioprogrammer og podcasts, primært engelsksprogede, men der findes også danske om bord. Stitcher fungerer via streaming ligesom netradio, men kan automatisk lægge dine yndlingspodcasts i kø, så du bare tænder og lytter – ligesom en FM-radio. Du kan også finde podcasts på streamingtjenester som Spotify, samt musikpodcasts på Mixcloud og SoundCloud.


4) Gå på podcast-eventyr

Der findes et hav af apps, du kan udforske, når det gælder podcasts. Det er bare at kigge i din foretrukne app-butik efter navne, der hedder noget med ’cast’. Men mange større medier og hjemmesider laver deres egne podcasts, lige fra DR over Radio24syv til special-websites som f.eks. MereMobil.dk – så det er bare at søge på nettet.

5) Lav din egen

Hvis podcast-lytning giver dig blod på tanden, er det let selv at gå i gang. På Podconsult.dk giver Karin Høegh både gode råd til at komme i gang, men også et indblik i podcasternes forunderlige verden.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden