0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

For første gang produceres der nu flere økologiske æg end buræg

Ifølge tal fra Danmarks Statistik er andelen af buræg nu for første gang mindre end andelen af økologiske æg.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Bubandt
Foto: Martin Bubandt

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For bare fem år siden udgjorde buræg langt den største del af de æg, som danskerne kunne købe i supermarkeder og hos købmænd rundt om i landet.

Men siden da har forbrugernes krav om dyrevelfærd betydet, at det er gået kraftigt tilbage for buræggene.

Danmarks Statistiks seneste opgørelse viser således, at der i tredje kvartal for første gang nogensinde blev produceret flere økologiske æg end buræg.

Alene det seneste år er buræggenes andel faldet med næsten en tredjedel til 26 procent, mens skrabeæg har overtaget pladsen som danskernes foretrukne købeæg.

I samme periode er andelen af æg fra fritgående høns næsten fordoblet, så den nu udgør 10 procent.

Samlet set blev der produceret 19,1 millioner kilo æg i tredje kvartal i år, svarende til en fremgang på én million kilo eller 5,6 procent.

Flere supermarkedskæder har allerede besluttet af fjerne buræg fra deres kølediske.

Der anvendes dog fortsat buræg i industriproduktion, hvor de indgår som ingredienser i andre fødevarer som mayonnaise og kager.

ritzau

Annonce

Læs mere