Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Prisforskel. Der er 1.950 kroners forskel på de to skjorter, men er den dyreste også den der er bedst lavet?

Indkøb
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Test: Er dyrt tøj lavet bedre end billigt?

Dyrt tøj er ikke nødvendigvis lavet mere omhyggeligt end billigt tøj. Meget dyrt tøj har sjuskefejl.

Indkøb
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skrædder Lasse Spangenberg har undersøgt seks stykker tøj i to prisklasser, for at se om det dyre tøj lever op til forventningerne om at pris og kvalitet hænger sammen.

Tommelen op!

249 kr. koster bomuldsskjorten fra H&M, der er produceret i Kina. Skrædderen er godt tilfreds med forarbejdning og detaljer, som han ligefrem kalder flotte.

»Dog kunne skjorten være figursyet og derved sidde bedre på den metroseksuelle mand, som går op i detaljer«, siger Lasse Spangenberg. Han anerkender dog, at firmaet spænder bredt og foruden skjorter som denne konservative model også kan levere det mere farverige. »Tommelen op!«, konstaterer han.

Knaphuller buler ud

Den italienske silkeskjorte fra Archetipo er testens dyreste stykke tekstil til 2.199 kr. Ikke desto mindre har Lasse Spangenberg flere kritikpunkter omkring det, han ser som manglende finesser.

Blandt andet er den smalle oplægning ikke helt lige, og knaphullerne buler ud, fordi der, lige som i manchetterne, mangler indsyet fliseline til afstivningen. Det gør indtrykket af skjorten for slasket og blød.

Forarbejdning og pris stemmer ikke overens her, synes skræddermesteren.

LÆS ARTIKEL

H&M gør det godt

Generelt leverer H & M, som får tøjet produceret blandt andet i Bangladesh, gode basisvarer og gør det i følge Lasse Spangenberg godt.

Selv om en T-shirt fra H & M måske ikke har voldsomt lang holdbarhed, er Lasse Spangenberg imponeret over tøjet kvalitet og farveægthed.

Således også de klassiske sorte damebukser i 98 procent bomuld med god forarbejdning og med finesser som syninger og sammenføjninger gemt væk under en indvendig linning. Der er også blevet tid til detaljer som en skjult hægte, som skrædderen sætter pris på. Selv om de sorte bukser, der kræver strygejern, bliver krøllede og slaskede med tiden, er det et godt køb til kun 179 kr.

Lækker selskabsbuks

1299 kr. koster Benedikte Utzon-bukserne af 43 procent uld, 53 procent polyester og fire procent elastan. Sidstnævnte er tilsat, så stoffet ikke krøller, lyder det fra Lasse Spangenberg.

Han undrer sig dog over, at den klassiske model er højhoftet bagpå og lav foran. »Det skyldes formentlig, at bukserne er designet til kvinder med runde baller«, bemærker han.

Det ærgrer ham, at der er synlig slinger i sømmen foran under linningen, og at løse tråde på bagsiden ikke er fjernet. Omvendt roser han pyntestikninger, satinbånd, hængestropperne til bøjle, den firkantede gylp på buksernes inderside og en detalje som det diskrete, sorte vaskemærke.

»Samlet set er Benedikte Utzon-modellen en lækker selskabsbuks, der ikke mister faconen«, konstaterer Lasse Spangenberg.

Pæn til prisen

Den laksefarvede damecardigan af mærket Modest koster 399 kr. og er vævet af 81 procent viskose, 17 procent polyamid og to procent elastan.

I følge Lasse Spangenberg vil blusen holde faconen efter gentagende vaske og vil ikke krølle. Derimod vil den føles lidt til den varme side at have på.

Blusen er standard og en god basisvare til den gængse forbruger, ok og pæn til prisen. Den noget kassede pasform og knapperne, som buler uskønt ud i ottetaller i ribben på stolpen foran trækker dog ned. De detaljer kunne producenten have gjort sig mere umage med uden de store udgifter.

Skæve lommer

Carginanernes Rolls Royce er denne i ren Casmere-uld til 1999 kr. fra Villao. Lasse Spangenberg synes, at der med den taljerede facon er gjort noget ud af pasformen. At ærmerne er strikket på ser pænt ud og forstærker holdbarheden ved stræk.

For så høj en pris burde lommerne dog ikke være skæve og af forskellig størrelse, som det er tilfældet. Her efterlyser skrædderen kvalitetskontrol også af blusens sorte stolpe, som er noget ujævn.

Casmere-kvaliteten er en varm mellemvare, men vel fast og burde til prisen være mere luftig og feminin. »Jeg er vild med den sort-hvide kontrast, men man skal vide, hvad man gør og gøre det præcist«, lyder dommen over blusen produceret i Kina.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden