Virker det uoverskueligt, hvilke fødevarer det for alvor batter at købe økologisk, så bliver det lidt lettere nu. Ifølge en beregning foretaget af Danmarks Naturfredningsforening er de største kilder til sprøjtegift i maden nemlig ret enkle at undgå.
Hele 75 procent af de giftrester, vi har i kroppen, stammer fra bare 10 populære fødevarer: agurker, æbler, vindruer, pærer, salat, jordbær, kartofler, tomater, hvedemel og rødvin.
Beregningen baserer sig på en rapport fra DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsens pesticidkontrol, der viser, at langt de fleste konventionelt dyrkede fødevarer stadig indeholder rester af sprøjtegift, når de når ud i supermarkederne til forbrugerne.
Omkring 2 procent af det testede grønt og frugt overskrider endda maksimalgrænseværdierne for, hvor mange sprøjtemiddelrester der må være i madvarer.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Deltag i debatten nu
Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her