0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tre ud af fire giftrester i vores kroppe kommer fra 10 populære fødevarer

10 fødevarer fra både ind- og udland indeholder flest rester af sprøjtegift. De økologiske varianter af samme varer er ikke sprøjtet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Virker det uoverskueligt, hvilke fødevarer det for alvor batter at købe økologisk, så bliver det lidt lettere nu. Ifølge en beregning foretaget af Danmarks Naturfredningsforening er de største kilder til sprøjtegift i maden nemlig ret enkle at undgå.

Hele 75 procent af de giftrester, vi har i kroppen, stammer fra bare 10 populære fødevarer: agurker, æbler, vindruer, pærer, salat, jordbær, kartofler, tomater, hvedemel og rødvin.

Beregningen baserer sig på en rapport fra DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsens pesticidkontrol, der viser, at langt de fleste konventionelt dyrkede fødevarer stadig indeholder rester af sprøjtegift, når de når ud i supermarkederne til forbrugerne.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts