Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: BORBERG THOMAS
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sygehus tillader ansatte at skjule deres efternavn for patienterne

Det Nye Universitetshospital i Aarhus vil gøre det frivilligt for ansatte at vise efternavn på navneskilte.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Patienterne kommer i fremtiden til i højere grad at være på fornavn med læger og sygeplejersker på det Nye Universitetshospital i Aarhus.

Hovedsamarbejdsudvalget har nemlig lavet nye fællesregler for sundhedspersonalets navneskilte, som betyder, at det bliver frivilligt for personalet, om de vil have efternavnet på brystlommen. Det skriver DR P4 Østjylland.

Det er for personalets skyld, fortæller Charlotte Thorup, der er næstformand for udvalget og fællestillidsrepræsentant for sygeplejersker og radiografer.

»Det er for at beskytte sig, så man ikke kan findes af patienter og pårørende, hvis man eksempelvis har et specielt efternavn«, forklarer hun til DR P4 Østjylland.

LÆS ARTIKEL

Reelt har det længe været sådan på for eksempel skadestuen, at personalet kunne droppe efternavnet. Nu bliver det så bredt ud.

»Det har ikke været et problem indtil nu, så det tror jeg heller ikke, det bliver fremadrettet«, siger hun.

Sygeplejerskernes fagforening, DSR i Region Midtjylland, råder medlemmerne til at bruge den delvise anonymitet, hvis de er utrygge.

»Det er der ikke nogen sikkerhedsmæssige argumenter mod i forhold til patienterne«, siger næstformand Gert Petersen til DR P4 Østjylland.

Samtidig bliver der ryddet op i betegnelser som reservelæge og specialansvarlig sygeplejerske, sådan så der i stedet blot vil stå læge og sygeplejerske.

Den ændring er dog ikke for personalets, men for patienternes skyld.

»Det skal være et dansk ord, som patienter og pårørende kan forstå, når de ser navneskiltet«, siger Gert Petersen.

Region Midtjylland understreger i en mail til Ritzau, at valgfrihed om efternavn på navneskiltet kun gælder i særlige tilfælde, hvor det handler om personalets sikkerhed.

I behandlingen af forslaget, der skete på et møde i hospitalets HovedMEDudvalg, fremgår det også, at forslaget skal rette sig mod ansatte, der er i en særlig udsat situation.

'Som udgangspunkt angives fornavn, efternavn og titel på navneskilte, men at man i særlige tilfælde kan nøjes med blot at skrive fornavn og fagtitel (fx Hanne, Læge), hvor det ønskes af hensyn til den ansattes sikkerhed', lyder det i indstillingen til forslaget.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden