Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Corona­virus

Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

De infektionsmedicinske afdelinger i Aarhus og på Hvidovre Hospital er de to eneste, hvor patienter med de mest alvorlige, potentielt dødelige virusser må behandles, som for eksempel coronavirus.

Tredje dansker er testet positiv for coronavirus

Endnu en dansker er testet positiv for coronavirus, efter at vedkommende har været på konference i München.

Sundhed

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En tredje dansker er testet positiv for coronavirus. Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse lørdag morgen.

Personen har været på en konference i München, hvor vedkommende formentlig er blevet smittet. Der er tale om en ansat på hospitalet, der har været i kontakt med en italiener.

Det er Aarhus Universitetshospital, der har analyseret en halspodning fra personen, der nu kan bekræfte, at prøven er positiv for coronavirus.

»Vores strategi er fortsat, at vi hurtigt inddæmmer smittespredningen ved at diagnosticere sygdommen og behandle patienten under isolation«, siger direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed Anne-Marie Vangsted.

»Samtidig foretager vi smitteopsporing og håndterer de personer, der har haft tæt kontakt med den smittede. De tætte kontakter taler vi med og foretager en konkret risikovurdering«, fortsætter hun.

Dagligt kontakt med den smittede

Sundhedspersonale fra Aarhus Universitetshospital vil den kommende tid være i daglig kontakt med den smittede.

Styrelsen for Patientsikkerhed understreger, at det er vigtigt, at man ringer til sin egen læge eller lægevagten, hvis man inden for de seneste 14 dage har været i områder med udbredt smitte og har fået symptomer som feber, hoste eller åndenød.

Rådet gælder også, hvis man har været i tæt kontakt med en person, der er mistænkt eller har fået påvist sygdommen.

Aarhus Universitetshospital vil oplyse mere om det seneste smittetilfælde på en pressebriefing lørdag morgen klokken 9.

Torsdag blev det første smittetilfælde i Danmark bekræftet. Her blev en medarbejder på TV2 testet positiv, efter at han var hjemvendt fra en skiferie i Norditalien.

Fredag stod det klart, at endnu en dansker var blevet smittet - ligeledes efter en rejse i Norditalien.

Omkring 200 personer er foreløbig blevet testet for coronavirus i Danmark, og en række er blevet sendt i hjemmekarantæne, fordi de har været i tæt kontakt med en smittet.

Det gælder blandt andet 16 medarbejdere fra TV2.

ritzau

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden