0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nu er 340 smittet med coronavirus i Danmark

Myndighederne har netop opjusteret antallet af smittede i Danmark.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Myndighederne holder pressemøde hver dag om coronasituationen i Danmark. I går deltog statsminister Mette Frederiksen, som fortalte om yderligere tiltag mod smitten. I dag fortæller myndighederne om seneste nyt kl. 14.

Sundhed

340 personer er nu konstateret smittet med coronavirus i Danmark. Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed onsdag.

Det er en stigning på 78 fra i går, hvor 262 var smittet. Ud over de smittede er 1.231 i karantæne, fordi de har været tæt på en person, der har sygdommen. Der er ikke registreret nogen dødsfald herhjemme.

Foruden de smittede i Danmark er der registreret to tilfælde på Færøerne, mens der endnu ikke har været coronasmittede i Grønland.

De danske myndigheder forsøger med en række tiltag at sikre, at smitten ikke bliver udbredt for hurtigt.

Det skal sikre, at sundhedsvæsenet ikke bliver overbelastet. En lang række tiltag er sat i søen for at bremse udbredelsen.

Det gælder anbefalinger om at undgå unødvendige rejser i en række lande med mange smittetilfælde i udlandet samt anbefalinger om at aflyse arrangementer med over 1000 deltagere og undgå kollektiv trafik i myldretiden.

Over en halv million risikerer at blive smittet

Ifølge Sundhedsstyrelsen risikerer op mod 580.000 danskere at blive smittet med coronavirus i første bølge af sygdommen, som den første dansker blev smittet med i slutningen af februar.

Ud af den gruppe vurderes 11.200 at skulle indlægges, og 2800 vil have brug for intensiv behandling.

Lige nu er der blot 431 intensivpladser i hele landet. Derfor skal sygehusene formentlig arbejde på at skabe endnu flere. Med til regnestykket hører dog, at patienterne ikke vil skulle indlægges på samme tid.

Mellem 1680 og 5600 danskere risikerer at miste livet i løbet af hele epidemiperioden. Myndighederne forventer dog, at dødstallet vil lande i den lave ende af intervallet.

Ritzau