0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

De første danske tal viser en stor overvægt af coronadøde mænd

Dobbelt så mange coronasmittede mænd som kvinder er døde, viser den første opgørelse over fordelingen fra Statens Serum Institut.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rigshospitalet
Foto: Rigshospitalet

Dele af Nordfløjen, Rigshospitalet, er indrettet som corona-hospital.

Sundhed

For første gang har Statens Serum Institut (SSI) offentliggjort en alders- og kønsfordeling på, hvem der er døde, mens de var smittet med sygdommen covid-19 i Danmark. Den nye tabel står at læse på den allersidste side af den daglige overvågningsrapport om coronapandemien, som udkom fredag eftermiddag.​

Det fremgår således, at der i Danmark samlet set er 139 registrerede døde.

De 24 af dem var over 90 år gamle, 56 personer var mellem 80 og 89 år på dødstidspunktet, mens 40 var fra 70 til 79 år. Endelig er 15 borgere mellem 60 og 69 år døde, mens de var smittet med coronavirus. Erfaringerne fra andre lande er også, at langt de fleste dødsfald findes i de ældre aldersgrupper.

Disse tal giver tilsammen kun 135, og de sidste fire personer mangler en angivelse af alder.

Det fremgår også, at 117 ud af de 139 personer, 84 procent, havde såkaldt ‘komorbiditet’. Komorbiditet er defineret som, at de inden for de seneste fem år har været indlagt med en af blandt andet følgende diagnoser: diabetes, kræft, kronisk lungesygdom, hjerte-kar-sygdomme og hæmatologiske sygdomme.

Det er tydeligt, at dødsraten er klart højest for de ældste. Blandt de over 90-årige er det 34,8 procent af dem, som er testet positiv for coronasmitte, der er døde, mens det for de 60 til 69-årige er 3,1 procent af de bekræftet smittede, som er døde. For dødsfaldene i 70’erne er tilsvarende andel 8,7 procent, mens andelen for omkomne i 80’erne er 18,1 procent.

67 procent mænd, 33 procent kvinder

Ganske bemærkelsesværdigt ved de nye tal er det også, at der er en markant forskel mellem kønnene. Der tegner sig et meget tydeligt billede med 93 mænd og 46 kvinder. Altså dobbelt så mange døde mænd som kvinder – det svarer til, at blandt de døde er 67 procent mænd og 33 procent kvinder.

Ser man på fordelingen mellem mænd og kvinder blandt dem, som er indlagte, er der også en klar overvægt af mænd, men ikke lige så markant, som når man zoomer ind på dødstallene. Blandt alle de positive covid-19-tilfælde er der en ligelig kønsfordeling med henholdsvis 1.854 kvinder og 1.818 mænd.

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere