0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

15 dage efter, at læger fik tildelt en central rolle i teststrategi, blev de pludselig lagt på is

I flere uger var planen, at praktiserende læger skulle teste potentielt smittede tæt på hjemmet. Den plan droppede Statsministeriet ifølge lægerne. Nu skal borgere rejse længere for at blive testet. Eksperter forstår ikke beslutningen.

Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Sundhed

Statsministeriet satte tilsyneladende en stopper for, at borgere, der har været i tæt kontakt med en coronasmittet, kan få den vigtige coronatest tæt på eget hjem hos en praktiserende læge. I stedet skal mange borgere nu rejse markant længere til et af landets 16 hvide testtelte.

De praktiserende læger var ellers tiltænkt en central rolle i den danske teststrategi, hvor potentielt smittede – de nære kontakter – skal testes to gange med to dages mellemrum for at opdage virus hurtigt og bryde smittekæder.

I slutningen af april gik Sundhedsministeriet i tæt dialog med Praktiserende Lægers Organisation (PLO) om, hvordan test af nære kontakter skulle foregå. Men 5. maj stoppede dialogen, viser en aktindsigt.

GÆLDER KUN I DAG: Få fuld digital adgang resten af året for kun 136 kr.

Køb nu

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts