0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Aleksander Klug/Aleksander Klug
Foto: Aleksander Klug/Aleksander Klug

Corona-danmarkskort fanger speciallæges opmærksomhed

En person mindre er indlagt med coronavirus, viser daglig opdatering. 30 nye smittetilfælde bekræftet.

Sundhed

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Der er en person mindre indlagt på danske hospitaler med coronavirus, viser den daglige opdatering fra Statens Serum Institut fredag. Dermed er der 17 indlagte med coronavirus.

Af de 17 indlagte er 4 af dem indlagt på en intensivafdeling. Det er en mindre end torsdagens opdatering. Alle 4 er i respirator.

Fredagens opdatering indeholder yderligere 30 bekræftede tilfælde af smitte med coronavirus, mens 32 smittede er registreret som havende overstået en infektion.

Der er ikke registreret nye dødsfald, og dermed er der fortsat 609 i Danmark, der er døde med coronavirus.

I de underliggende tal fra Statens Serum Institut kan man se, at det seneste kendte dødsfald med coronavirus er sket 6. juli - altså mandag.

Danmarkskort fanger speciallæges opmærksomhed

Statens Serum Institut laver løbende forskellige opgørelser, hvor man kan se, hvordan nye smittetilfælde fordeler sig.

Et af dem er et kort over landets kommuner. Her farves kommunerne, alt efter hvor mange smittetilfælde der er fundet over de seneste syv dage i en kommune per 100.000 indbyggere.

Særligt det kort har fanget speciallæge i infektionssygdomme og lektor i global sundhed på Aarhus Universitet Christian Wejses opmærksomhed.

Det tyder ifølge ham på, at de danske sundhedsmyndigheder har formået at knække de tilløb til udbrud, som man har set visse steder.

»Det viser, at de udbrud, der har været, er blevet håndteret fornuftigt, og at smitten er blevet inddæmmet«, siger Christian Wejse.

»Hvis der havde været et vedvarende udbrud, og der ikke var kontrol med den smitte, ville vi forvente, at der fortsat var mange, der testede positiv i de kommuner. Det er der ikke«.

»De områder, hvor der har været nogle relativt store udbrud - Hjørring og Solrød eksempelvis - har de i et stykke tid været nede under 10 smittede per 100.000 indbyggere«.

»Det er en meget følsom markør, der viser, hvor der er gang i noget. Og derfor er det virkelig positivt, når der er så få kommuner, hvor der er smittede - og ingen kommuner med et højt antal smittede«.

ritzau

Annonce

  Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?