0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hospitalsansatte bruger ikke altid de nødvendige corona-værnemidler

Flere hospitalsansatte glemmer brug af værnemidler, når de er i kontakt med patienter, viser undersøgelse.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Hospitalsmedarbejdere i hovedstaden glemmer af og til at bruge de nødvendige værnemidler. (arkivfoto)

Sundhed

En del sygeplejersker, læger og andre medarbejdere på hospitaler i Region Hovedstaden glemmer at bruge alle de anbefalede værnemidler i kontakten med coronapatienter.

Det skriver Jyllands-Posten lørdag.

De hospitalsansatte i hovedstadsregionen er som led i forskningsprojekt 'Cobra' fra 5. maj til 30. juni dagligt blevet bedt om at udfylde et spørgeskema om deres brug af værnemidler.

En uge i maj svarede 174 ud af 1.026 adspurgte - 17 procent - at de en eller flere gange har glemt at bruge alle de anbefalede værnemidler i kontakten med patienter, der har covid-19 eller mistænkes for at have det. Det er den uge med størst glemsomhed.

Det er typisk kittel, beskyttelsesbriller og handsker, der ikke har været anvendt, mens visir, masker og mundbind også af og til har været undladt.

Rapporten konkluderer ifølge Jyllands-Posten, at der er 'et behov for en intensiveret forebyggelsesindsats'.

Tal fra Statens Serum Institut viser, at 1978 hospitalsansatte på landsplan er blevet smittet med coronavirus, hvoraf sygeplejersker udgør 1032.

Irene Charlotte Hesselberg, der er formand for Lederforeningen i Dansk Sygeplejeråd, påpeger over for avisen, at Sundhedsstyrelsens retningslinjer for brug af værnemidler ofte er blevet ændret.

Derfor kan det have været svært for medarbejderne at følge med.

»I det perspektiv ved jeg, at de ledende sygeplejersker har gjort alt, hvad der lå i deres magt for, at der var de rigtige værnemidler. De har kun haft én interesse, og det var at holde deres medarbejdere raske«.

»Men det er klart, at hvis man allerede var presset på en afdeling inden corona, så bliver man yderligere presset«, siger hun til Jyllands-Posten.

Cirka tre af ti af i alt omkring 35.000 ansatte har deltaget, og undersøgelsen er derfor ifølge forskerne ikke nødvendigvis repræsentativ, skriver avisen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere