0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Op mod 18.000 danskere skal testes for antistoffer mod covid-19

18.000 tilfældige borgere vil de næste uger få tilbud om at få taget en test for antistoffer mod covid-19.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Region Syddanmarks biler til test for covid-19 på havnen i Nyborg, der de seneste dage har oplevet et øget antal smittede i byen og har derfor bedt Region Syddanmark om øjeblikkelig assistance til at få øget testkapaciteten i byen. Nu går SSI desuden i gang med at teste 18.000 borgere for antistoffer for at få en bedre ide om, hvor mange der tidligere har været smittet.

Sundhed

Statens Serum Institut (SSI) vil invitere 18.000 tilfældige danskere til at blive testet for, om de har antistoffer i blodet mod covid-19.

Det oplyser SSI i en pressemeddelelse.

Ved at teste for antistoffer mod covid-19 kan seruminstituttet få en bedre idé om, hvor mange der tidligere har været smittet med virusset.

»Statens Serum Institut og regionerne vil derfor nu igen invitere en tilfældigt udtrukket gruppe af borgere til at få taget en blodprøve for at måle, om de har antistoffer i blodet mod covid-19-virus«, lyder det i pressemeddelelsen.

Sammen med testen for antistoffer vil der også være tilbud om at få foretaget en svælgpodning for at undersøge, hvor stor en andel der aktuelt er smittet med virusset.

Som et led i den politiske aftale om genåbningen af Danmark laves der løbende stikprøveundersøgelser af, hvor mange der er og har været smittet.

Første undersøgelse fandt sted i maj, hvor resultaterne pegede på, at 1,2 procent af landets befolkning havde været smittet med virusset.

Tilbydes til børn fra 12 år

Mens undersøgelsen i maj kun gjaldt for udvalgte kommuner, vil der denne gang blive testet personer fra hele landet.

Som noget nyt tilbydes undersøgelsen også til børn fra 12 år og op.

Hvis de vælger at deltage, vil deres medfølgende forældre også blive tilbudt en test.

De 18.000 tilfældigt udtrukne danskere vil blive inviteret henover de næste tre uger. De første prøver ventes at blive taget i næste uge.

Vi håber, at mange vil tage imod tilbuddet om at lade sig undersøge, så vi kan få et bedre billede af, hvor stor en del af befolkningen der reelt har været ramt af epidemien foreløbig

»Vi håber, at mange vil tage imod tilbuddet om at lade sig undersøge, så vi kan få et bedre billede af, hvor stor en del af befolkningen der reelt har været ramt af epidemien foreløbig«.

»Ved at kombinere muligheden for at få lavet både en antistoftest og prøven for, om man aktuelt er smittet, håber vi også at gøre det mere attraktivt at deltage«, siger seniorforsker Steen Ethelberg fra SSI, der leder den projektgruppe, der står bag undersøgelsen.

Tirsdag oplyste SSI, at der siden mandag havde været 144 nye smittetilfælde i Danmark. Samtidig var antallet af indlagte faldet med tre til 20 personer.

ritzau

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere