0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næsthøjeste tal i månedsvis: 165 nye smittede i Danmark

Antallet af nye smittetilfælde fra torsdag til fredag er det næsthøjeste antal siden slutningen af april.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Aarhus er i øjeblikket det hårdest ramte område i Danmark, hvilket blandt andet har afstedkommet, at Norge fraråder rejser til Midtjylland samt Sjælland uden for København.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er registreret 165 nye smittetilfælde i Danmark fra torsdag til fredag. Det oplyser Statens Serum Institut (SSI).

Antallet af nye smittetilfælde er det næsthøjeste antal på én dag, som er registreret siden slutningen af april.

Tallet skal dog - når man sammenligner med tallene i starten af udbruddet - ses i lyset af, at der i dag bliver testet langt flere end i foråret.

Det seneste døgn alene er der kommet prøvesvar fra 22.029 personer.

Jens Lundgren, der er professor i infektionssygdomme og overlæge på Rigshospitalet, er forholdsvis fortrøstningsfuld på bagkant af fredagens smittetal.

»Vi er i en situation, hvor det hurtigt vil kunne gå i den forkerte retning, men lige nu er det især de yngre, der bliver smittet, og det er ikke i sig selv bekymrende«.

»Det er kun i den situation, at de bringer smitten videre til den ældre og mere sårbare del af befolkningen. Så det handler om at holde afstand og have god hygiejne«, siger Jens Lundgren.

77 af de nye smittetilfælde er i Aarhus, som er ramt af et udbrud af virusset. I Silkeborg, som også er på myndighedernes radar, er der seks nye tilfælde.

Aarhus er den kommune i landet med flest smittede over den seneste uge, mens Silkeborg er nummer to.

Aarhus har ikke klaret frisag endnu. Derfor virker det som et fornuftigt tiltag af aflyse festugen, selv om den først skulle starte om to uger

»Aarhus har ikke klaret frisag endnu. Derfor virker det som et fornuftigt tiltag af aflyse festugen, selv om den først skulle starte om to uger«, siger Jens Lundgren.

Til gengæld er der ingen nye smittede i Ringsted, hvor et udbrud er udsprunget fra Danish Crowns slagteri i byen.

Kommuner nær København har stigende smitte

Til gengæld oplever en række kommuner i nærheden af København stigende smitte.

Det gælder blandt andet Høje-Taastrup og Hvidovre, som begge har haft mellem 30 og 40 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere den seneste uge.

I Brøndby, Albertslund, Hvidovre og Gentofte har der været mellem 20 og 30 smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge.

»Der begynder at tegne sig et billede af småudbrud i kommuner, som er socialt belastede«.

»Det kræver en god indsats af myndighederne - herunder rigtig god kommunikation, som alle borgere kan forstå - og skærpet indsats fra alle borgere i forhold til at overholde retningslinjerne og at blive testet«, siger Jens Lundgren.

Derudover viser tallene, at antallet af indlagte er steget med en enkelt, så der samlet set er 14 indlagte på landets sygehuse, der er smittet med coronavirus.

Der er ingen nye dødsfald registreret det seneste døgn. Samlet har Danmark haft 621 dødsfald siden begyndelsen af marts.

Ritzau

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts