Jens Lundgren, professor i infektionssygdomme, Rigshospitalet:
»Jeg regner med at lade mig vaccinere, men jeg vil lige se den videnskabelige dokumentation og høre Lægemiddelstyrelsens vurdering, før jeg tager endelig stilling. Jeg læser i hundredvis af videnskabelige artikler hver uge, så jeg kan hurtigt se, hvor der kan være problemer. Jeg vil se, hvordan undersøgelserne er gennemført, hvor lang tid vaccinen har effekt, og hvilke bivirkninger der ses. Ved alle vacciner er der bivirkninger de første par uger, men er der noget ud over det? I øjeblikket diskuterer vi på baggrund af pressemeddelelser fra børsnoterede selskaber, og det kan vi ikke tage seriøst videnskabeligt«.
Bente Klarlund Pedersen, professor, dr.med, overlæge, Rigshospitalet:
»Jeg støtter, at de mest sårbare og dem i frontlinjen, eksempelvis personale på hospitaler, bliver vaccineret først, men når det bliver min tur, vil jeg gerne vaccineres. Dog har jeg haft et mildt forløb med covid-19, og jeg har antistoffer i blodet, så jeg skal lige finde ud af, hvad det betyder for vaccinationen. Generelt er jeg stor tilhænger af vaccinationer. De har reddet millioner af menneskeliv, og vi er heldige, at vi får dem tilbudt. Der skal meget til, før en vaccine bliver godkendt, og jeg er tryg ved, at det foregår uafhængigt af de firmaer, som tjener penge på vaccinen«.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind