0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

SSI: Varianten B117 spænder ben for national skoleåbning

Selv med hyppige test og mindre skolefremmøde kan virusvariant presse sundhedsvæsenet for meget, mener SSI.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Selv med hyppige test og mindre skolefremmøde kan virusvariant presse sundhedsvæsenet for meget, mener SSI.

Sundhed

Dele af samfundet ser ud til at kunne genåbne i marts, men det er ikke alle skoleelever, der kan kvitte hjemmeundervisningen.

Det er især på grund af virusvarianten B117 - også kaldet den britiske variant - der er mere smitsom end det oprindelige virus, at det ikke kan forsvares at åbne alle skoler og uddannelsessteder i landet.

Det vurderer Tyra Grove Krause, der er afdelingschef i Statens Serum Institut, til DR.

»Det vil føre til så meget aktivitet i samfundet, at vi vil se stigende smittetal, der kan nå ud over, hvad vores sundhedsvæsen kan klare«, siger hun til DR.

Det vil føre til så meget aktivitet i samfundet, at vi vil se stigende smittetal, der kan nå ud over, hvad vores sundhedsvæsen kan klare

I scenariet vil det ikke være nok, at der bliver foretaget hyppige test af elever og lærere, og at fremmødet på skolerne bliver reduceret til 50 procent.

En ekspertgruppe har vurderet, at det vil være forsvarligt at genåbne visse dele af samfundet. Det fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) mandag aften.

Genåbningsscenarie: Omkring 870 indlagte i midten af april

Blandt andet kan en stor del af butikkerne over hele landet genåbne i de kommende uger, ligesom nogle af grundskolens afgangselever kan komme tilbage i skole, viser beregningerne.

Regeringen har endnu ikke meldt ud, om den følger beregningerne og genåbner det, der anbefales.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) har møde med de øvrige partiledere tirsdag eftermiddag, og efter planen bliver der holdt et pressemøde onsdag, hvor sløret kan løftes for, hvad planen for genåbningen er.

Det genåbningsscenarie, som ekspertgruppen anbefaler, vil ifølge beregningerne føre til, at der i midten af april vil være 870 indlagte med coronavirus på landets hospitalsafdelinger.

De nuværende restriktioner gælder frem til 28. februar. De er blevet forlænget ad flere omgange.

ritzau

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere