0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Heunicke: Epidemien er tiltagende

Mens det generelle kontakttal er opgjort til 1,1, så er kontakttallet for B117 udregnet til 1,2.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Sundhed

Det generelle kontakttal er senest opgjort til 1,1, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) tirsdag på Twitter. Med et kontakttal på 1,1 forventer man, at 10 smittede i gennemsnit vil give smitten videre til 11 andre. Med andre ord vil epidemien være tiltagende. For den britiske og mere smitsomme coronavariant – også kendt som B117 - er kontakttallet isoleret opgjort til 1,2. Det er dog lidt længere tilbage i tid, oplyser Heunicke.

»Epidemien ser dermed ud til at være i begyndende vækst. Derfor afgørende at genåbning sker trinvist og på sundhedsmyndigheder og eksperters anbefaling«, skriver sundhedsministeren i sit tweet.

Onsdag ventes regeringen at melde ud om de restriktioner, der lige nu står til at løbe frem til og med på søndag i denne uge. Regeringen har dog allerede kunnet fortælle, at en gruppe fagfolk har sagt god for blandt andet en regional genåbning af skoler, og at en del af butikkerne kan genåbne. Det vil dog også have en pris i form af blandt andet flere coronaindlæggelser.

Senere tirsdag mødes Magnus Heunicke og justitsminister Nick Hækkerup (S) med Folketingets partiledere for at drøfte regeringens udspil til en genåbning.

Kan føre til flere indlæggelser

Svend Ellermann-Eriksen, ledende overlæge på mikrobiologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital, mener, at udviklingen for kontakttallet for B117 kan resultere i flere indlæggelser.

»Hvis det fortsætter, er der en risiko for det. Men det kommer an på balancen mellem, hvordan B117 udvikler sig, og hvordan vi får vaccineret risikobefolkningen. Vi får mere smittespredning af B117. Hvis det når at løbe fra den beskyttende effekt, som vi giver ved vaccinerne, så får vi flere på sygehusene«, siger Svend Ellermann-Eriksen.

Onsdag ventes regeringen at melde ud om de restriktioner, der lige nu står til at løbe frem til og med på søndag i denne uge.

Regeringen har dog allerede kunnet fortælle, at en gruppe fagfolk har sagt god for blandt andet en regional genåbning af skoler, og at en del af butikkerne kan genåbne.

Det vil dog også have en pris i form af blandt andet flere coronaindlæggelser, advarer fagfolkene. Eksempelvis risikerer antallet af coronaindlagte at stige fra de nuværende cirka 250 til cirka 870 i midten af april.

Senere tirsdag mødes Magnus Heunicke og justitsminister Nick Hækkerup (S) med Folketingets partiledere for at drøfte udspillet til en genåbning.

Regeringen er indstillet på at følge anbefalingerne fra fagfolkene, men flere borgerlige partier tilkendegiver før forhandlingerne, at de er klar til at åbne for mere, end eksperterne lægger op til.

ritzau

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere