Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 PETER HOVE OLESEN
Foto: PETER HOVE OLESEN

risiko. Ny undersøgelse viser, at de nye typer plastik, som bruges til sutteflasker, indeholder et hav af forskellige stoffer, hvoraf flere kan være skadelige for små børn.

Forbrugerkemi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sutteflasker indeholder et hav at risikable stoffer

Forbud mod bisphenol A er ingen garanti for sunde sutteflasker, viser rapport.

Forbrugerkemi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Suk.

Netop som småbørnsforældre kunne ånde lettet op over, at det hormonforstyrrende stof bisphenol A blev forbudt i sutteflasker, finder forskere nye kemikalier i de sutteflasker, der er kommet på markedet i stedet. Det skriver 24timer.

Sutteflasker i materialet polykarbonat er efterhånden forsvundet helt fra hylderne i butikkerne, men i de nye typer flasker er der andre kemikalier, som også kan være farlige for småbørn.

Det viser en rapport fra EU-Kommissionens institut for sundhed og forbrugerbeskyttelse.

Et hav af forskellige stoffer

»Når et problematisk stof bliver forbudt, vil der ofte blive udviklet nye produkter med erstatningsstoffer. Og disse stoffer kan måske også være problematiske på den ene eller anden måde. Det giver grund til nye undersøgelser, som giver ny viden, der kan gøre os alle klogere,« siger Berit Asmussen, sekretariatsleder i Informationscenter for Miljø og Sundhed til 24timer.

Forskernes resultater bygger på stikprøver fra 277 sutteflasker fra 26 EU-lande.

Undersøgelsen viser, at de nye typer plastik, som bruges til sutteflasker, indeholder et hav af forskellige stoffer, hvoraf flere kan være skadelige for små børn.

Den mest almindelige type plastik til at fremstille sutteflasker i dag er polypropylen, og i 17 procent af flaskerne i det materiale fandt forskerne blandt andet det kræftfremkaldende stof benzen.I en anden type flaske lavet af polyamid-plastik fandtes det omdiskuterede stof bisphenol A, som har været forbudt i sutteflasker i alle EU-lande siden marts 2011 og siden marts 2010 herhjemme.

Det kan være svært at afgøre, om danske forældre har grund til at være bekymrede, når de hiver sutteflasker ned fra butikshylderne, da forskningsresultaterne ikke afslører, præcis hvilke sutteflaskemærker der er tale om.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden