Selvom tang berømmes for sine sunde egenskaber, så kan det også indeholde sundhedsskadelige stoffer som arsen, cadmium og for meget jod.
De mange sushielskere, som normalt spiser ris viklet ind i noritang, skal dog ikke være bekymrede. Men generelt er der ifølge fødevaremyndighederne grund til at undgå visse andre tangtyper og generelt været opmærksom på, hvad det er for en slags tang, man spiser.
Eksempelvis har både butblæret sargassotang, der vokser i danske farvande, og den asiatiske hijikitang, der sælges i butikker, højt indhold af uorganisk arsen.
LÆS ARTIKEL
Arsen øger risikoen for kræft i blandt andet lungerne selv ved meget lavt indtag. Og udenlandske undersøgelser viser, at visse tangarter kan ophobe det giftige tungmetal cadmium. Et højt indtag af cadmium over mange år kan give nyreskader.
ritzau
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind