Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
test. Et godt råd fra Tænk lyder: Tjek prisen per printet side for tekst og billeder, før du beslutter dig for, om du skal vælge en lidt dyrere model, der til gengæld er billigere i brug.
Foto: JENS DRESLING

test. Et godt råd fra Tænk lyder: Tjek prisen per printet side for tekst og billeder, før du beslutter dig for, om du skal vælge en lidt dyrere model, der til gengæld er billigere i brug.

taenk testskema
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Test: Her er de bedste printere

Tænks printertest: En Canon er bedst, mens en HP har det laveste blækforbrug.

taenk testskema
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et slagtilbud på en printer med scanne- og kopifunktion i supermarkedet til 299 kroner, kan nok få en forbruger til at overveje et hurtigt køb.

Men ofte er det sådan, at en printer, der er rasende billig i indkøb, tjener pengene hjem til producenten, når kunden skal købe nye printerpatroner.

Canon og HP topper testen

Det viser forbrugerbladet Tænks test af over 100 printere, både blæk- og laserprintere, de fleste multifunktionsprintere med kopi- og scannefunktion.

LÆS ARTIKEL

Bedst i test blandt multifunktionsprinterne er Canon MG8150 og HP OfficeJet Pro 8500A e-All-in-One A910.

Ingen af de to er til gengæld smadderbillige men koster henholdsvis 1.900 og 1.575 kroner.

LÆS ARTIKEL

På den anden side vil en meget billigere printer som for eksempel Dell V313 til 555 kroner i løbet af et stykke tid - afhængigt af brugen - komme til at koste mere end printeren til tre eller fire gange så meget i indkøbspris.

Den billige Dell V313 printer ifølge testen en tekstside ud til 78 øre. En grafikside koster 2.81 kroner, mens det koster 9.29 kroner at printe et foto ud.

Den tre gange så dyre HP OfficeJet Pro 8500A e-All-in-One A910, der har testens bedste blækøkonomi blandt blækprinterne, skriver en tekstside ud for bare 14 øre, altså under en femtedel af prisen hos Dell-printeren.

Grafiksiden koster 66 øre, mens testvinderen printer et foto ud for 4.04 kroner.

Når Tænk udregner prisen for print af foto, er formatet et foto i A4 format.

Køberådet fra Tænk lyder: Det kan betale sig at tjekke prisen per printet side for tekst og billeder, før du beslutter dig for, om du skal vælge en lidt dyrere model, der til gengæld er billigere i brug.

Men uanset udskriftsøkonomien slipper ingen for at skulle købe nye blækpatroner. Kvier man sig ved at betale for de originale fra producenten af printeren, er der andre muligheder.

Enten kan man få fyldt printerpatronen op, eller man kan købe en uoriginal patron. Kvaliteten kan være knap så god som ved printerproducentens egen blæk, men hvis du printer mange kladder og tekstsider frem for fotos til familiealbummet, kan du spare mange penge på at vælge alternativerne.

Testmedarbejder hos Tænk, Jakob Sindballe, har stikprøvevis undersøgt, hvad det koster at printe med originalt blæk kontra blækpatroner, som er genopfyldt på en printer med en ringe udskriftsøkonomi.

»I stikprøven var der 15 øre per sort/hvid side at spare - eller det der svarer til 33 procent for den pågældende printer«, siger Jakob Sindballe.

Han advarer dog om, at det kan blive et problem med garantien fra producenten, hvis du bruger alternativt blæk.

På den anden side influerer det ikke på den to års reklamationsret, som følger af købeloven. Så hvis printeren strejker af en anden årsag, end fordi der er en uoriginal printerpatron installeret, vil det ikke få indflydelse på sagen, hvis du klager over printeren.

På Tænks testside kan du udover selve testen finde viden om blæk- kontra laserprintere, uoriginale og genfyldte printerpatroner, prissammenligning mellem print af fotos på egen printer kontra en online-service på nettet samt gode råd til at afklare, hvilken type printer, der dækker dit behov.

Køb adgang til hele testen af de 97 printere på tænk.dk

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden