0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Test: Der er mest for pengene i den billigste vaniljestang

»Forholdet mellem pris og kvalitet er helt lagt ned«, konstaterer en overrasket dommer i Politikens test af vaniljestænger. Den billigste vinder på smag og fylde.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Når du har skrabet vaniljekornene ud, kan du udnytte de tomme stænger ved at koge dem med, hakke dem fint eller lade dem give smag til f.eks. spiritus, der anvendes i desserter.

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Vaniljestænger er blevet dyre, og 5 ud af 6 vaniljestænger i Politikens test koster fra 30 til 46 kroner – per stang. Med andre ord bliver det i år meget svært at finde en vaniljestang til risalamanden til under 30 kroner. Medmindre du altså vælger vinderen i Politikens test. Den koster noget nær det halve – 18 kroner – og sejrer på alle parametre.

»Meget kraftig duft af vanilje. Og meget, meget, meget kraftig smag af vanilje«, forstærker testdommer Mads Johansen sin vurdering. Han har til hverdag hænderne i vaniljen som bagermester for gourmetbagerkæden Brødflov.

»Min klare favorit. Den vanilje, der breder sig mest smagsmæssigt i munden. Den stærkeste i testen. Dejlig frugtig«, lyder det henført fra Michael René, der har smagt på vaniljestænger for Politiken i sin egenskab af sensoriker og kandidat i fødevarevidenskab og teknologi.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu