0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Voldbollet

Hvis man ikke ved, hvad man skal tale med sidekvinden om, så kast emnet ’den frie vilje’ på banen.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Så er samtalen de næste timer sikret. Og det er den selvfølgelig, fordi vi alle har en mening om, hvordan vores liv styres og former sig. Er det fastlagt ned til mindste detalje af en højere magt, som opererer på egen hånd og uden vores indflydelse?

Er vores livsbanes skæbne bestemt, eller har vi en fri vilje, der betyder, at de valg, vi træffer, virkelig er truffet af os selv, og ikke er reaktioner fastlagt af andre; af ’den’ eller ’dem’?

Om det er det ene eller det andet, kan jeg vitterlig ikke svare på, men hvis man har lyst til at kaste sig ud i et eksperiment, så kunne man i et stykke tid afprøve teserne ved at slå plat eller krone.

Hver gang der er to muligheder at vælge imellem, så kunne man lade valget bestemme af plat eller krones tilfældighed. Hvis man tør.

Hvad jeg til gengæld godt tør mene noget om, det er pressens afhængighed af det allerede bestemte og fastlagte. For i denne sammenhæng er der desværre ingen tvivl. For eksemplerne på, at vi lader os voldbolle på det skammeligste, er mange.

Det sidste – og også et af de ’reneste’ af slagsen – fandt sted i torsdags, da Carlsberg blæste i alle elefanttrompeterne og hidkaldte den samlede presse til at overvære, hvordan man bryggede det sidste øl på Carlsbergs anlæg i Valby.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere