Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Der er smagsoplevelser fra hele verden på Haven. Taller serverer for eksempel venezuelanske arepas – det vil sige majsfladbrød med fyld.
Foto: Signe Birck

Der er smagsoplevelser fra hele verden på Haven. Taller serverer for eksempel venezuelanske arepas – det vil sige majsfladbrød med fyld.

Festivaler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Øl-slushice, japanske kødboller og korsfæstede geder: Det skal du spise på Haven-festivalen

Haven har fokus på uforudsigeligheden og inviterer, foruden musikken, til en symbiotisk opdagelsesrejse i smagsoplevelser. Du kan finde alt fra japansk streetfood i topklasse til hotdogpølser med torsk og muslinger på festivalpladsen.

Festivaler
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Haven handler mindst lige så meget om mad, som den handler om musik. Og med Claus Meyer og Mikkeller som bagmænd og initiativtagere til festivalen er der lagt op til smagsoplevelser i særklasse.

Festivalpladsen på Refshaleøen bliver smækfyldt med mad- og ølboder, hvor du kan mæske dig imellem koncerterne.

Det bliver svært at vælge: Har du mon lyst til kød fra korsfæstet ged i nybagt fladbrød eller japanske kødboller fra en tidligere Noma-stagier? Skal din øl være meget mørk eller snarere syrlig og spontangæret? Der er lidt til enhver smag, og vi slår her ned på nogle af højdepunkterne i det omfattende udbud af godter til ganen.

Bagt blomkål og korsfæstede geder

Claus Meyer er selvfølgelig selv til stede på festivalen med sus i stenovnen i Haven Deli. Her bages der kartofler med rødløg, Vesterhavsost og tomat-chili-kompot samt fladbrød af ølandshvedemel. Hvis du vælger brødet, kan du få fyld af enten røget frilandsgris med saltet citron, hvidløg, fennikel og karamelliserede æbler eller blomkål bagt med røget paprika, spidskommen og mynteyoghurt.

På menuen her findes også en tarte tatin med karamelliserede æbler og en brødbudding af ølandshvedebrød med solbærsyltetøj og dobbeltfløde.

Er man mere til grillede slagtervarer, kan man kigge ind ved siden af, hvor Butcher's Manifestoefter argentinsk tradition spænder geder, lam og svin op på metalkors, så de langsomt kan ristes ved siden af bålet. Her har Haven Festival hentet slagtere ind fra hele verden, og kødet bliver serveret i Meyers friskbagte fladbrød.

Japansk islæt

Haven Festival har også et japansk islæt: Kuma fra Nørrebro serverer japansk streetfood, mens Mikkellers Ramen to Biiru har kreeret to ’deluxe cup noodles’ – en med kød og en vegetarversion.

Den tidligere Noma-stagier Johnny Spero kommer hele vejen fra sin hjemby, Washington D.C., hvor han snart åbner sin nye restaurant, Reverie. Spero har specialiseret sig i tsukune – det vil sige glaserede og grillede japanske kødboller.

Du kan også gnave dig igennem gademad fra Venezuela. Her i avisen har vi tidligere omtalt kokken Karlos Ponte, som er en venezuelansk pendant til Claus Meyer, dels på grund af sin fortid som tv-kok og dels på grund af sin succes på den danske restaurantscene.

Ponte har været køkkenchef på den anmelderroste dansk-venezuelanske gourmetrestaurant Taller i Tordenskjoldsgade, der for tiden leder efter nye lokaler. Han har netop åbnet den venezuelansk-mexicansk-peruvianske restaurant PMY i Tallers tidligere lokaler. På Haven Festival serverer Taller venezuelanske arepas, der er fyldte fladbrød lavet på majs.

Pølser, nitrogen-is og øl-slushice

Haven har også sin helt egen hotdog bod, hvor pølseekspert Erik Lautrup Nielsen har udviklet to forskellige pølser til festivalen. Her kan du guffe en ’Land & Hav Hotdog’ med pølse af frilandsgris, torsk og muslinger eller en ’Pig & Chick Hotdog’ med pølse af frilandsgris og kyllingehjerter.

Desuden har københavnerkendinge som brygbaren Warpigs, Istid med nitrogen-is, burgerstedet Haven Burger fra folkene bag både Gasoline Grill samt Taxa, Pizie og Auto, fiske-fastfood-restauranten Hooked, den indiske The South Indian og falafelbaren Fala Fala også boder, hvor du kan få stillet sulten.

Tørsten slukker du selvfølgelig hos Mikkeller, der har hele seks forskellige Beer Geek-barer med hver sit tema. Beer Geek Sort serverer kaffestouts, chiliportere, meget mørke IPAs og en 16 procent Mikkeller Black Imperial Stout. Hos Beer Geek Surt kan du købe spontangærede øl med eksotiske frugter og syrlig smag, mens du hos Beer Geek Humlet kan få den bitre ølsmag fra friske IPAs, pale ales og tørre lagers.

Derudover serverer populære The Coffee Collective - ja, godt gættet - kaffe til de tørstige gæster.

Du kan også forsøge dig med en øl-slushice hos Baghaven, hvor du samtidig kan udforske de store øltønder i Mikkellers fadlagringshal.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer