Zombieflugt. Lone Fleming spiller hovedrollen som Betty Turner i den spanske kultklassiker 'La noche del terror ciego'.
Foto: PR

Zombieflugt. Lone Fleming spiller hovedrollen som Betty Turner i den spanske kultklassiker 'La noche del terror ciego'.

Film

Dansk kultskuespiller er hovedattraktion på mini-festival

Københavnsk exploitation-festival byder på spansk zombieklassiker med dansker i hovedrollen.

Film

Det spanske svar på zombieklassikeren 'Night of the Living Dead' er slagnummeret på filmfestivalen Faces in the Dark, der i år afvikles for tredje gang.

Filmen 'La noche del terror ciego' (eller på engelsk: 'The Tombs of the Blind Dead') har tilmed et dansk islæt i hovedrollen, nemlig Lone Fleming, der har medvirket i over 40 film - primært spanske.

'La noche del terror ciego' (1971) er instrueret af Amando de Ossorio og handler om en gruppe for længst døde og blinde tempelriddere, der rejser sig fra graven og kaster sig blodtørstigt over de levende.

Efter filmen kan publikum møde Lone Fleming, der deltager i en Q&A-session.

Forvent ikke stor filmkunst

Også en anden af de i alt syv film på filmfestivalen byder på en dansk kvinde i hovedrollen:

Hong Kong-kvindefængselsfilmen 'The Bamboo House of Dolls' (1973) har Birte Tove, kendt fra 70'ernes sengekantsfilm, øverst på rollelisten.

Birte Tove har i øvrigt aldrig været stolt af filmen og udtalte for år tilbage, at det er en »møgfilm ud over alle grænser«, og at hun »stirrede stift på checken«.

I det hele taget er stor filmkunst ikke ligefrem fællesnævner for de såkaldte exploitation-film, men for fans af genren er det en del af charmen.

Og ét er sikkert: Er man til afklædte damer, pisk, tortur, sadisme, katteslagsmål, brusebadsscener, hævn, action - og gerne det hele på en gang, går man ikke forgæves til Faces in the Dark, der finder sted 29. - 31. januar i Husets Biograf i København.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce