1992. Danmarks landshold gør det umulige og vinder Europamesterskabet.

1992. Danmarks landshold gør det umulige og vinder Europamesterskabet.

Film

Ugens premierefilm: (Gen)oplev Danmarks fodboldsejr ved EM i '92

I denne uge er der premiere på 'Sommeren '92', men du kan også se en følsom animationsfilm, en biografi om en legendarisk modeskaber, en dokumentar om en af Sveriges største skuespillerinder eller hæsblæsende action med Agent 47.

Film

Denne uge byder på film til både fodboldfans, de modeglade og animations-elskerne.

1992 blev et mindeværdigt år for Danmark, da det danske fodboldlandshold overraskede alle og stak af med sejren ved europamesterskabet, og du kan nu (gen)opleve vejen til sejren i dramaet 'Sommeren '92'.

Her følger man landstræner Richard Møller Nielsen (Ulrich Thomsen), der har alle odds imod sig - spillerne respekterer ham ikke, holdet er splittet, og medierne og befolkningen støtter ham ikke som træner. Men pludselig får Danmark en chance til europamesterskabet, da Jugoslavien bliver ekskluderet, og Ricardo har 10 dage til at samle spillerne, skabe sammenhold og fælles taktik på banen.

Se blandt andet Cyron Melville som Brian Laudrup, Mikkel Boe Følsgaard som Kim Vilfort, Gustav Dyekjær Giese som Peter Schmeichel og Esben Smed som John 'Faxe' Jensen.

Kommende film om både George Best og EM 1992 udfordrer skuespillerne

I den nye animationsfilm 'Inderst Inde' følger man pigen Riley og hendes fem følelser Glæde, Frygt, Afsky, Triste og Vrede.

De bor i hendes tanker, og da Riley flytter til San Francisco med sine forældre, kommer følelserne på hårdt arbejde. Riley savner sin gamle by og venner, men følelserne drager ud på et eventyr gennem steder som Langtidshukommelsen, Fantasiland, Abstrakte Tanker og Drømmeland for at gøre Riley glad igen.

Instruktøren Pete Docter står bag succeser som 'Monsters Inc.' og 'Op', og 'Inderst Inde' har allerede fået masser af ros fra alverdens kritikere.

Er du vild med action, så skal du ind og se 'Hitman: Agent 47', der er en filmatisering af det populære computerspil 'Hitman'.

Rupert Friend spiller en genetisk skabt lejemorder med tallet 47 tatoveret i nakken. Han er et produkt af adskillige års research og 46 tidligere agenter og er dermed blevet til Agent 47 - en lejemorder, der er mennesket overlegent i både styrke, udholdenhed, hurtighed og intelligens.

Agent 47 slår sig sammen med en ung kvinde for at finde hendes far, mens de samtidig prøver at eliminere folk i et mega-selskab, der kender til hans hemmelige fortid.

CPH:DOX sætter spot på de undertrykte musikere fra Mali

'Saint Laurent' er en biografi om den legendariske franske modedesigner Yves Saint Laurent.

Filmen handler om designerens liv og storhedstid i årene 1967-1976, hvor hans kreative ideer skinnede igennem og han revolutionerede modeverden, men også en tid, hvor han begyndte at søge efter smukke, unge mænd i de parisiske gader.

Yves Saint Laurent spilles af Gaspard Ulliel, der blandt andet er hovedrollen i 'Hannibal Rising', og designerens kreative partner, Loulou de La Falaise, spilles af Léa Seydoux, der især er kendt for sin rolle i 'Adèles liv'.

29. august 2015 ville den svenske skuespillerinde Ingrid Bergman være fyldt 100 år, og derfor er der premiere på dokumentaren 'Jeg er Ingrid' i denne uge.

Ingrid Bergman var nomineret til en Oscar syv gange og vandt hele tre, og hun var en populær skuespillerinde i Hollywoods guldalder - mest af alt kendt for roller i 'Casablanca', 'Gaslys' og den svenske 'Høstsonaten'.

Instruktøren Stig Björkman har med hjælp fra Ingrid Bergmans datter, Isabella Rossellini, fået mulighed for at fortælle skuespillerindens historie gennem hendes egne ord og billeder, og dokumentaren indeholder blandt andet private optagelser, notater, breve, dagbøger og interviews, som ikke er set før.

Københavns nye biografcenter eliminerer billetlugen

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN