At Aamanns serverer noget af landets absolut bedste smørrebrød, er ikke en nyhed af de store. At deres julefrokost også er fremragende, kommer derfor heller ikke som en overraskelse, der sætter sig i bevidstheden som en afgørende oplevelse.
Til gengæld glemmer jeg aldrig de sild og det stykke svinebryst, vi fik serveret, da vi gik ind for at teste den traditionelle danske julemad i det hyggelige Aamanns Etablissement, hvor farverne er lysere, og loftet er højere end i de mere folkelige frokostrestauranter med højtbelagt. Det er mere Postgården end Jernbanehotellet i Matador, men hverken Maude eller Fede ville gå utilfredse fra bordet.
For det er ren tradition, men i raffineret udgave, som Adam Aamann har gjort sig landskendt på. Det er velkendte smagsoplevelser, justeret med nytænkning og udført med en uhyggelig præcis fornemmelse for balance mellem fedme og lethed, mellem syre og sødme og mellem krydret aroma og råvarernes egen smag.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Deltag i debatten nu
Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her