0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Begejstret madanmelder: I Aalborg kan du spise verdensklassemad til discountpriser

Dennis Juhl, der førte Ruths Hotel tilbage til landets gastronomiske top, har med Textur givet Aalborg en bistro i international klasse.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Cathrine Kjærø Ulf Ertmann/Cathrine Ertmann
Foto: Cathrine Kjærø Ulf Ertmann/Cathrine Ertmann

Både mad og vin var på internationalt niveau og det til en yderst rimelig pris, da Politiken lagde vejen forbi Textur i Aalborg.

Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Min gæst er lidt nervøs, når jeg har hende med ud at anmelde i Aalborg. Hun håber altid det bedste for byen, og når jeg rynker det mindste på brynene, kigger hun op, som om jeg skal til at sige noget grimt. Så da jeg brummede et »hmmm …« under vores snacks, forsøgte hun at korrigere med et endnu højere »mmm!«.

Hun havde ellers sovet roligt, for jeg havde fortalt om mine tidligere oplevelser med kokken Dennis Juhls mad, ikke mindst på Ruths Hotel i Skagen, hvor han var køkkenchef indtil 2017, da han forlod gourmetrestauranten for at åbne en mere afslappet og meget billigere bistro i Aalborg. Jeg havde været spændt på, om man for så få penge ville kunne opleve samme grad af kirurgisk præcis tilsmagning med samme dybe forståelse for sæson og råvarer som på Ruths. Det ville gøre Textur til en bistro i international klasse.

Under de små snacks nåede jeg at frygte, at nedskaleringen fra dyr gourmetrestaurant havde taget toppen af de peaks, Dennis Juhl plejer at præstere i høj frekvens. Der var stadig udgangspunkt i sæsonen, blandt andet med stenbiderrogn på en lille klat kartoffelcreme overhældt med syrnet fløde og persilleolie, og der var uortodokse ingredienser i traditionelle retter som den tørrede tang i tærtedejen, der var fyldt med krabbekød. Men det var mere profan velsmag end personlig signatur, og et par meget små friturestegte kalvebrisler med trøffelmayo understregede den fornemmelse.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce