0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Giv en julegave, der glæder langt ind i det nye år. Giv et abonnement på Politiken

5 hjerter: Ny Vesterbro-restaurant serverer langt ude god mad, og så er det ikke engang dyrt

Bæredygtige Restaurant Tolv tuner deres serveringer knivskarpt med god vin og langt ude god mad.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Hartmann Schmidt
Foto: Jens Hartmann Schmidt

Bag Restaurant Tolv på Enhgave står erfarne krafter fra blandt andet Frederiksminde, Pluto, Formel B og den etstjernede Michelin-restaurant Lyle’s i London.

Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Umiddelbart er tungen ikke noget, man har lyst til at sætte tænderne i. Heller ikke den, der hænger dumt, dinglende og slimet ud af munden på en kalv.

Et nærmere anatomisk blik hjælper heller ikke på det. »Tunger er udformet af almindelig, tværstribet skeletmuskulatur«, skriver læge Finn Bojsen-Møller og dyrlæge Kaspar Krogh i deres kogekog ’Fordøj din anatomi’ og fortsætter: »Tungen er meget mobil og kan ændre form og gøre sig lang og spids, kort og bred, rendeformet og pølseformet…« – det lyder som en igle – »og den kan komme rundt alle vegne i mundhulen, (…) hos drøvtyggerne endog helt op i næsen«, skriver de og citerer et gammelt ordsprog: »Vel er tungen et lidet lem, men den udretter store ting«.

Og det gør den. For tungen er også et fintfølende organ, der kan registrere smag, berøring, varme, kulde og smerte. Og så kan den forvandles fra en klam knude til silkeblødt kød med stor smag.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce

Forsiden