0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mad og service går op i en højere enhed på Birkemosegaard: »Vores tjener var en, man kunne ønske, der var flere af i verden«

På tippen af Sjællands Odde går Birkemosegaard Køkkens kombinationer af elegant indmad og dugfriske grøntsager i et smukt samspil.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Birkemosegaard er vel det, man kalder en vaskeægte institution.

Landbruget, der ligger på tippen af Sjællands Odde, har de seneste tre årtier (!) været certificeret biodynamisk – og er dermed også økologisk – og er ejet af Jesper Andersen og Kalatrong Apairatana (der i daglig tale bare kaldes Kung). Gården har været familien Andersens i fire generationer og har siden 1985 leveret kød og grøntsager til de sjællændere, der kunne se en fin logik i at putte mad i munden uden så mange tilsætningsstoffer og sprøjtegift. Københavnere vil måske kende torsdagskassen bugnende med grøntsager, der kan afhentes hos udvalgte gastronomiske hotspots som vinimportøren Rosforth og Rosforth, Lille Bakery og Meyers Deli.

I stedet for at lade grøntsagerne komme til os, valgte vi denne søndag at drage mod Odden og komme til grøntsagerne. For Birkemosegaard har i sommerperioden et tilhørende spisested – Birkemosegaard Køkken – med endnu kortere fra jord til bord. Her sætter Martin Mo Kvedéris hver sæson et hold af kokke, dette år styret af chefkok Sheila Avila. Man spiser ved langborde på gårdens 1. sal med udsigt over stedets velholdte marker, kvægbesætning og Kattegat – og en mindre betagende, lettere trafikeret landevej. I det hele taget er det mere konferencelokale end bondegårdsidyl, der præger restauranten, selv om der tydeligvis er arbejdet med at få naturen helt ind til bordet med tørrede neg, blomster og buketter.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter