0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Marius Renner
Foto: Marius Renner

6 hjerter: Brug nedlukningen på at spare op. Oplevelsen koster kassen, men du glemmer den aldrig

En 20 retters menu på Kadeau koster kassen, men det er en oplevelse for livet at spise restauranten, som er en af de få herhjemme, der har fået to michelinstjerner. Én gang fik anmelderen dog kaffen galt i halsen.

FOR ABONNENTER

Den ellers så beskedne sild var skåret i millimetertynde skiver, lynmarineret og nu funklende hovedrolleindehaver i den første snack.

Fisken lå, flettet som en sildebensfletning på en rund sprød bund med friskost og syltede blåbær. Sildens skind blinkede, jeg flirtede tilbage og tænkte, at retten lignede et smykke, der kunne sidde på armen af en vikingedronning. Næste snack, den dybe umamifortættede skinkesmag fra et baglår, der kom i egentlig beskedne bidder, kun let forarbejdet med solbær og persillefrø. Smagen bølgede i mig længe og sendte mig ud i klitterne, i marehalmen, i modvinden. Og en tredje ret, en tæppemusling med samme, men helt anderledes dybe eftersmag, lå med en vinaigrette på tørrede blomster og rev mig rundt i sanser og indtryk.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.

Læs mere