Fisken lå, flettet som en sildebensfletning på en rund sprød bund med friskost og syltede blåbær. Sildens skind blinkede, jeg flirtede tilbage og tænkte, at retten lignede et smykke, der kunne sidde på armen af en vikingedronning. Næste snack, den dybe umamifortættede skinkesmag fra et baglår, der kom i egentlig beskedne bidder, kun let forarbejdet med solbær og persillefrø. Smagen bølgede i mig længe og sendte mig ud i klitterne, i marehalmen, i modvinden. Og en tredje ret, en tæppemusling med samme, men helt anderledes dybe eftersmag, lå med en vinaigrette på tørrede blomster og rev mig rundt i sanser og indtryk.
Prøv 30 dage for kun 1 kr.
Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.
Prøv Politiken nuEr du under 30?
Få digital adgang for 49 kr./md i 6 måneder
Inkl. adgang til Saxo Premium Studie
Allerede abonnent? Log ind her