0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Deres takeaway er kommet for at blive som et alternativ til weekendmiddagen derhjemme

Man sidder forkælet tilbage med oplevelsen af en festmiddag efter Radios 4-retters takeawaymenu.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Radio
Foto: Radio

Emballagen er tjekket, og man føler sig i gode hænder fra start til slut med Radios takeaway, skriver anmelderen. Til højre torskesuppe.

Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

At kokkene er ved at gå ud af deres nypressede kokkejakker i ivrighed efter at få lov til at lave mad, står klart i denne anden nedlukning. Udbuddet af takeaway har aldrig været så stort og imponerende.

Restaurant Radio, der er en af Claus Meyers restauranter og ligger tæt på det gamle Radiohus, har uden for coronanedlukningen godt greb i turisterne, men er samtidig et stamsted for de mange, der holder af blandingen af gourmet-light og afslappet nordisk interiør og stemning. Sidste år fik Radio ny køkkenchef, og det er nu Bendix Sixhøj, der tidligere var assisterende køkkenchef på Søllerød Kro, der indstiller frekvensen i køkkenet.

Takeawayserveringerne virker gennemtænkte. Der er styr på emballage og logistik, og der følger en meningsfuld, omhyggelig vejledning med menuerne. Det betyder, at man hjemme ved køkkenbordet får lov til at læse sig med ind i kokkenes faste fremgangsmåder, for ja, tallerknerne skal lige varmes i ovnen, før maden anrettes, vi skummer lige suppen op, før vi serverer, og ikke noget med at fyre op for blusset: Alt skal varmes op langsomt og nænsomt.

Første ret var torskesuppe med fennikelsalat og dildolie på toppen. En ret, der krævede minimal forberedelse og endte i maksimal tilfredshedsfølelse. En fornuftig portion torsk til hver servering, og suppen, der med rigelige mængder af fløde kunne væve endt fad og fed, var stramt tilsmagt og havde fået netop nok syre til, at den ikke tippede. Resultatet endte som en dyb, rund og blød servering, der tilmed var smuk som en drøm, toppet med den mandolintynde fennikel og dildolien, der lå som irgrønne perler.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter