0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Rå Vesterbrobar giver dig smagen af storby

Cocktailbaren Duck and Cover er skabt lige til tiden og er perfekt til Vesterbro.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

drinks. Der står i dén grad rom på menuen hos Duck and Cover, der serverer drinks og en rar pause fra virkeligheden.

Baranmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Baranmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Nogle barer er så fint tilpassede deres beliggenhed og deres samtid, at de kan virke som en indlysende forlængelse af den gade, de ligger i, ja nærmest af det præcise klokkeslæt, du har valgt at besøge dem på.

I en kælder i Dannebrogsgade, ikke langt fra bymuseet og Vesterbros trafikerede hovedåre, finder du sådan et sted.

Duck and Cover er med sine koksgrå gulve, træpaneler og sit klassiske design en rå og urban bar, der samtidig gennemstrømmes af en afslappet varme.

I såvel navnet som indretningen ligger der ganske vist en hentydning til 1950’erne, men her er ingen pompøse ambitioner om at føre dig bort fra din virkelighed; du tilbydes blot en behagelig pause fra den.

Rom med kryddersmør
Min bror og jeg satte os i et par safaristole og gik menuen igennem. Det er et lille kort, som skiftes ofte. Rom og den enkle velsmag er åbenlyst i fokus, og skulle der ikke lige være noget for dig, kan du bare spørge.

Når indehaveren, der også står bag baren, har en fortid hos Ruby og er en af Danmarks dygtigste konkurrencebartendere, tror man på det. Hvad end du er cocktailnovice eller godt bekendt med de klassiske drinks, er du i gode hænder.

Jeg lagde ud med en ’Hot Buttered Rum’, en sæsonperfekt drink på sødmefuld rom, kogende vand og en kryddersmør rørt med blandt andet nelliker, kanel og lakridsrod. Alene den cocktail kunne gøre mig til stamgæst hele vinteren igennem.

Min bror besluttede sig for en ’DC Bittered Treacle’. Også rom, men i søfarerstil, der blev rørt med lidt ahornsirup, en potent plante- og urtelikør og æble. Boozy sødme parret med en let bitterhed, og alligevel en smule læskende på grund af æblet. En indbydende og kompleks drink.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter