Jeg er ikke den store gløggaficionado. Ja, så er det sagt. Decideret udansk. Undskyld.
Det er ikke sådan, at jeg ikke kan drikke det. Hvis kvaliteten er god, kan jeg ligefrem nyde det. Men jeg ville aldrig gå på bar og bestille en kop gløgg.
Til gengæld kunne jeg godt finde på endnu en gang at bestille den drink, som den maskeklædte mand bag hotelbaren i foyeren på Villa Copenhagen improviserede til mig, for det var den ultimative julecocktail. Og den slog varm rødvinssuppe med længder, selv om smagsuniverset trak tråde i samme retning.
Årets juledrink 2020, som jeg nu har døbt den, fik tyngde og krop fra krydret rye-whiskey fra det danske vestkystdestilleri Stauning, mens blandingen af både fransk (Dolin Rouge) og dansk (Bad Mouth Rosé) vermouth hev nelliker, aromatisk appelsinskal, kanelstang, tørrede solbær og kinabarkens mundvandsfremkaldende bitterhed ind i billedet. At væsken så lige blev toppet med dråber mandelbitter og en sky fra forstøveren med hjemmelavet surdejsbrødinfuseret whiskey, fik straks juleklokkerne til at ringe for mit indre øre.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Bliv en del af fællesskabet på Politiken
Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Prøv nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her