Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 DANIEL HJORTH
Foto: DANIEL HJORTH

Trumfkort. Risteriet er kendt for sin hjemmeristede kaffe, men caféen kan også bage brød med god skorpe.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Simpel kaffebar er længder bedre end naboerne

Risteriet på Halmtorvet leverer en ualmindelig venlig kaffeoplevelse.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Indre Vesterbro og lige ved Halmtorvet lyder som en beliggenhed, hvor det ikke er til at sparke sig frem for små hippe, listige cafeer. Men sådan er det ikke.

Området halter både et godt stykke efter resten af Vesterbro og den nærliggende Kødby i den henseende.

Her ligger godt nok en pæn håndfuld cafeer, men de er mestendels præget af cremefarvede vægge og et kedeligt mainstreamudvalg, der efterlader et indtryk af, at indehaverne her får gjort en god forretning på at sælge dyr latte og fantasiforladt brunch.

LÆS OGSÅ

Har tænkt gode tanker om kvalitet
Sådan har man det ikke efter et formiddagsbesøg hos Risteriet i Helgolandsgade. Slet, slet ikke.

Den lille kældercafé, der blot ligger 10-15 meter fra Halmtorvet, er den første af minikaffekædens steder, der tilbyder et decideret morgenmåltid (85 kr.) ud over de mange kaffevarianter og salg af blanke espressomaskiner.

Og ligesom Risteriets kaffebarer er blevet en kæledægge blandt kaffenørder med sine engagerede, vidende baristaer og smukt bryggede kaffe, viser den ny på Helgolandsgade, at man også har tænkt gode tanker om kvalitet, før man tilbyder lidt mad.

Længder bedre end naboerne
For helt ærligt er den simple servering i kælderen mange længder bedre en nabokonkurrenternes metervarer på bugnende buffeter.

Hør blot: Dejlig lind yoghurt naturel med en blid syrlighed og cremet smag med mysli, græskarkerner og mandler på toppen og i bunden en syrlig mirabellekompot (eller var det blomme?).

Risteriet bager selv sit brød, og det kan smages. De store skiver er stadig lune med helt sprød og gylden skorpe og saftig krumme. Lækkert som kage.

Dertil smør – rigtig smør fra en økoproducent – og en lille skål rød blommemarmelade og humpler af en god fast ost.

På tallerknen er der også blevet plads til et pain au chocolat, der ikke gør meget væsen af sig, men dog er glimrende (smør, chokolade og sprødhed er som regel ret godt…).

Barristalingo med i købet

Vi opgraderer pakkemåltidets lille latte til en stor latte med dobbeltskud (for kun en femmer ekstra) og nyder Risteriets faste bønne 'Miscela Uno'. Det er en ren arabicakaffe baseret på brasilianske bønner, som kæden har brugt helt fra begyndelsen i 2002, og den smager godt igennem i en latte.

Den har en stor smag med masser af fylde og sødme og giver en ualmindelig venlig kaffeoplevelse sådan en råkold dag.

LÆS OGSÅ

Selv om det vrimler ind med kunder i den lille kaffebar/café, tager manden bag disken den med ro og har beundringsværdigt overskud til lige at komme forbi vores bord med ekstra brød og smør.

Og han tager sig også gerne tid til at forklare, hvad tavlens kryptiske tilbud på 'Red Eye' og 'Cry Baby' dækker over – nemlig henholdsvis en filterkaffe tilsat to skud espresso (for den søvndrukne, der trænger til at få et håndkantslag af et koffeinchok) og en cortado med ekstra mælk for den lidt pibede kaffedrikker.

Så fik vi også lige lidt barristalingo med i købet. Tak for kaffe.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Jens Hartmann Schmidt

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns Hollywood

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Martin Lehmann

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Maud Lervik (arkivfoto)

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Peter Hove Olesen

13 gæster i nattelivet fortæller:  »Når folk klapper mig i røven eller hiver ned i min trøje, tænker jeg nærmest ikke over det, fordi det sker så ofte«

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt