0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ejeren morer sig bag disken i kage-paradis

Kaffeslabberas'en har udover velbrygget kaffe, en betjening der får smilet frem.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Humør. Ejeren af Kaffeslabberas'en, Claus Schulze, sikrer både god stemning og effektiv betjening. Foto: Martin Lehmann

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er birkeskov på væggene, brune lofter og træstubbe på hjul, som gør det ud for små borde. Når man skal beskrive indretningen på Kaffeslabberas’en, er ordet ‘retro’ ikke til at komme udenom.

Og nok er begrebet – når det gælder cafeer i København – næsten lige så brugt som de marskandisermøbler, det ofte dækker over. Men i det rummelige lokale ud til Enghave Plads har nostalgien fået et friskt tvist.

Her kunne uden problemer være 80 mennesker, men heldigvis er der kun siddepladser til godt det halve, så ingen gnubber albuer med sidemanden.

Her er et lille indhak med en orange sofa, der minder om en dagligstue fra 1970’erne, og en bar, hvor man kan slå sig ned på hoftehøje træstubbe. Der er puder i vindueskarmene, sækkestole på det lyse trægulv, og fordi rummet er inddelt i mindre afdelinger, kan det bruges til mange forskellige ting.

Denne lørdag formiddag er her både plads til forretningsmødet, kæresteparret, der vil flette fingre, og den baby, der kravler rundt i sollyset i et par blå overalls.

Betjeningen i hopla
Det mest bemærkelsesværdige ved stedet er dog betjeningen, opdager jeg, da jeg stirrer hypnotiseret på de overdådige flødeboller på disken.

»Snup du sådan en, så kan du gå derover og få syndsforladelse i morgen«, siger ejeren, Claus Schulze, og nikker i retning af kirken udenfor.

Indtil for nylig arbejdede han som grønthandler i Købmagergade. Men det er tydeligt, at han nu morer sig ved at stå bag baren, hvor kunderne gerne får et par friske bemærkninger med på vejen. Sådan i stil med: »Og hvad siger den smukke unge mand med krøllerne«, som han udbryder til en fyr i fyrrerne med strithår.

Ryddeligt
Det er sjældent, at man finder en så hyggelig café, hvor betjeningen samtidig er effektiv. Brugte krus og tallerkener får ikke lov til at stå længe på bordene, som personalet rydder løbende, og man skal ikke vente mange minutter på bestillingerne i baren.

Nu er maden så heller ikke pokkers kompliceret. I glasmontren, som er proppet med kager i alle afskygninger, ligger rugbrødssammenklappere og sandwich, som er smurt på forhånd og pakket ind i plastikfilm.

Vi prøver en ganske udmærket en af slagsen: mørkt grovflute med mozzarella, moden avokado, rød pesto, tomat og salat, til 49 kroner.

Lækre flødeboller
Selv bestiller jeg et »morgen komplot« (69 kroner). Kaffeslabberas’en har et stort udvalg af brød, som også sælges ‘to go’, så jeg får en god bolle med bid i samt skiveost, salami, velbrygget, stærk kaffe og en superduper frisklavet juice af appelsin, æble, gulerod og ingefær.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts