Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Beliggenhed. Caféen egner sig med sin pittoresk transparente glasfacade forbilledligt til datingscener i danske film og tv-serier. Menuen er til gengæld ikke synderligt imponerende.
Foto: Martin Lehmann

Beliggenhed. Caféen egner sig med sin pittoresk transparente glasfacade forbilledligt til datingscener i danske film og tv-serier. Menuen er til gengæld ikke synderligt imponerende.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hyggeligt mødested disker op med kedelige caféklassikere

Café Kapers er som de fleste romantiske komedier: Fint og evigt forglemmeligt.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For mange år siden var arealet foran Østerbro Svømmehal et underligt sted med nedkørsel til autoværksted og dækservice, benzintank samt kommen og gåen til den nu nedlagte kaserne.

Sådan er det ikke længere. Kasernen har siden midten af 1990’erne været indkøbscenter, erhvervslokaler og boligområde, og pladsen foran huser nu en blomsterbutik, en pølsevogn og Café Kapers. Gunnar Nu Hansens Plads er i øvrigt det officielle navn, og der er da også opstillet en portrætbuste af den passionerede radiomand.

Selve den indendørs del af Café Kapers er forholdsvis lille med plads til måske 30 siddende gæster, men det overdækkede udendørsareal er betydeligt.

En af årsagerne til populariteten er, at man ved hjælp af overdækning og varmelamper er i stand til at skabe et ’udendørs’ indendørs rum, hvor rygelovgivningen ikke gælder. Og det er fint for rygerne, men trist for dem, der får røg i øjnene, mens de sidder og spiser. For kun i det ’indendørs’ indendørs er rygning forbudt.

LÆS OGSÅ Kedelige caféklassikere Menukortet er præget af udprægede caféklassikere, og vi valgte en steaksandwich (128 kr.), en Cæsars salat (98 kr.), en Maxi Club-sandwich (108 kr.), en traditionel caféburger (128 kr.) og en kyllingeditto (128 kr.). Desuden en side order af små ovnstegte kartofler (38 kr.). Serveringen var venlig, og der gik heller ikke voldsomt lang tid fra afgivne bestillinger, til maden stod på bordet. Men det var godt, at det gik så forholdsvis stærkt, for maden var nemlig præget af et stordriftskøkken, hvor de nemme løsninger florerer.


Burgerbøffen var stegt fint, men til gengæld var bollen af den mest kedelige, søde og industrielle type. Bacon og ost snasket sammen, mens garnituren var lagt ved siden af: et par skiver agurk, lidt tomat i chunks og lidt syltet jalapeño.

Kyllingebrysterne til clubsandwich, Cæsars salat og K-burgeren var forstegte, tørre og karakterløse. Således ikke »saftig og marineret«, som angivet på kortet. Brødet til clubsandwichen var trist og småtørt.

Med salaten fulgte to skiver intetsigende filone og en rundtenom bagerrugbrød af den uinspirerede slags. Og salatblade, tomater og agurk var i store stykker, som måske nok så rustikt ud, men også gjorde det vanskeligt at spise retten med kniv og gaffel. Dressingen var trist og parmesanflagerne smagløse og lidt gummiagtige.

Som en romantisk komedie

Steaksandwichen var stegt well done, uden at den tiltalte var blevet hørt. Det er ikke okay.

Lad gå med burgere, fordi hakket kød principielt skal gennemsteges, men et stykke kød, der annonceres som oksefilet, har man ærligt talt krav på at få stegt, som man foretrækker det. Men retterne smagte sådan set okay, selv om de ovnstegte kartofler var lidt trætte i det. Og portionerne er rigelige.

LÆS OGSÅ Det var ikke muligt at få en kop filterkaffe, så vi nappede et par americanoer, en lille latte og en espresso. Den ene americano var lunken, men vi fik en varm, da vi bad om det. De øvrige varme drikke var der intet at bemærke til. Hverken godt eller skidt. Helt generelt må det siges, at Café Kapers ikke markerer sig selvstændigt på noget område. Det er all right på samme måde som de fleste romantiske komedier, cd’er med Dianne Krall og vin rosé til under 100 kroner flasken: fint nok og evigt forglemmeligt. Som neutralt mødested er etablissementet glimrende, men det er altså på det jævneste jævne, hvorfor tre beskedne kopper må gøre det.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer