I slutningen af 1800-tallet blev den første danske vinterbadeanstalt etableret i Helgoland på Amager. I morgen inviterer festivalen Cold Karma Days til Den Store Vinterbadedag, hvor tre saunaer står klar til at varme dig efter den kolde dukkert.
Men om der vil være helt så meget is er tvivlende.
Foto: Arkivfoto: Jens Glargård

I slutningen af 1800-tallet blev den første danske vinterbadeanstalt etableret i Helgoland på Amager. I morgen inviterer festivalen Cold Karma Days til Den Store Vinterbadedag, hvor tre saunaer står klar til at varme dig efter den kolde dukkert. Men om der vil være helt så meget is er tvivlende.

iBYEN

Ibyens weekendguide: Hvad med en kold dukkert i havnen?

Tag springet i det kolde havvand og varm dig i musiksauna bagefter eller dans natten lang til Drones afskedsfest og nyd fællesmorgenmad i den udvidede dagligstue på Vesterbro.

iBYEN

Torsdag

Der er foredrag og workshops, og du kan blandt andet møde kokkene Thomas Herman, Louise Lorang og Anne Hjernøe og kogekone og forfatter Lone Landmand, når Vesterbros nye fødevaremarked, WestMarket, åbner i dag. Her kan du udforske en verden af spændende råvarer til tonerne af dj Le Gammeltoft og Heartbeat, mens du får en smagsfuld oplevelse.

Grand Opening af WestMarket. 26. jan., kl. 10-21. WestMarket, Kbh V.

Fredag

Endelig er det blevet weekend – og her inviterer festivalen Cold Karma Days til Den Store Vinterbadedag, hvor vi i fællesskab kan gøre noget godt for vores helbred. Som f.eks. at tage en kold dukkert i kanalen og varme vores kroppe med saunagus.

Er du ikke til saunagus, kan du også varme din krop i en musiksauna, hvor en dj vil stå for de helt rigtige vinterlounge-toner. Eller du kan vælge at indtage ’afslapningssaunaen’, hvor der vil være ro til sindsfordybelse. Arrangementet er gratis og for alle vinterglade mennesker.

Finder du det kolde vintervand en smule skræmmende, kan du i stedet fejre din fyraften med kebab og champagne hos ’Rødder og Vin’, hvor Kebabistan leverer maden, mens vinimportøren Solfinn disker op med et forfriskende udvalg af gamay og champagne.

Drøm dig tilbage til Koh Phangan med årets første temafest i Sigurdsgade. Her kan du smøre dig ind i uv-maling og pynte dig selv med knæklys, for der inviteres nemlig indenfor til Full Moon Party.

Du kan også tage til funky fest i musikkens tegn på KB18. Her har ’Supertanker Extravaganza #2’ sammensat et program med kunstnere som Goodiepal & Pals, Julius Sylvest, Moko og Week Affair.

Cold Karma Days: Den store vinterbadedag. 27. jan., kl. 17-21. Børskaj, Kbh K.

Friday Wine Bar 65+. 27. jan., kl. 16-20. Rødder og Vin, Kbh N.

Full Moon Party. 27. jan. Sigurds Bar, Kbh N.

Supertanker Extravaganza #2. 27. jan., kl. 20. KB18 Kødboderne, Kbh V.

Lørdag

Lørdag aften skal der skråles og grædes! Det er nemlig rockbaren Drones sidste aften – efter otte år som både bar, klub og spillested lukker den. Shiny Darkly, The Love Coffin og Collider skruer op for lydniveauet, så du kan danse natten lang og tage en ordentlig afsked med Drone.

Er du til storladen støj, middelalderpop og eksperimenterende cellospil, så tag forbi Jazzhouse, der inviterer til en aften med den nye kuratorgruppe Autopsia. De byder på deres første arrangement ud af fire, hvor eksperimenterende musikere og lydkunstnere går i dialog med videoværker, der dokumenterer koreografi- og danseperformances.

Gruppen Body Sculptures, der består af musikerne fra den nordiske undergrund, celloduen Soma & Lil samt duoen Brynje, der består af brødrene Asger og Holger Hartvig, har hver især komponeret et stykke musik til tre dansevideoværker, ’Everything Ends With Flowers’, ’Complete Body’ og ’Blind Spotting’.

Drones farvelfest. 28. jan., kl. 21. Drone, Kbh N.

Autopsia. 28. jan., kl. 21. Jazz House, Kbh K.

Søndag

Hvis du har festet natten lang, vågner du måske op med en stor lyst til at sætte tænderne i en surdejsbolle med ost og æggefrittata. Orker du ikke at stå med hænderne i dejen, og kan du ikke overskue at skulle i Netto efter æg, så forstår folkehuset Absalon dig fuldt ud.

De har derfor sørget for et morgenbord til dig for en flad 50’er. Så tag din roomie, kæreste eller elsker under armen og nyd din morgenmad i fællesskab med andre københavnske morgenmads-elskere.

Fælles morgenmad i Absalon. 29. jan., kl. 11. Absalon, Kbh V.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN