Soulsangerinden Erykah Badu er et af de største navne på plakaten til Fredagsrock den kommende sæson. Foto: Arkivfoto: Marilyn Kingwill

Soulsangerinden Erykah Badu er et af de største navne på plakaten til Fredagsrock den kommende sæson. Foto: Arkivfoto: Marilyn Kingwill

iBYEN

Så er Fredagsrock-programmet klart: Glæd dig til Lil Wayne og 23 andre navne

Snart indtager en håndfuld danske og udenlandske kunstnere Tivoli, når det populære Fredagsrock åbner op for endnu en sæson. Blandt de største navne er Erykah Badu og Lil Wayne.

iBYEN

Den 14. april indtager Fredagsrock endnu engang Plænen i Tivoli.

To af plakatens store danske navne, nemlig Karl William og Gulddreng, er allerede blevet afsløret, men i dag har Tivoli åbnet op for resten af den musikalske godtepose.

Karl William og Gulddreng får i år selskab af både danske og internationale navne, og programmet er, som altid, en fin sammensætning af navne, der både falder i de unge og de lidt ældres musiksmag. Fredagsrock har i år haft et større budget at rutte med end tidligere år, så der er meget at glæde sig til.

Et af programmets helt store navne er den afrikanske-amerikanske soul-sangerinde Erykah Badu. Den 45-årige sangerinde er en af Amerikas største soulsangerinder og kan i år fejre 20 års jubilæum for sit debutalbum 'baduizm'. Badu leverer samfundskritisk soul og har fem studiealbums i bagagen. Du kan opleve hende til Fredagsrock 14. juli.

I den anden ende af genre-skalaen finder vi den amerikanske rapper Lil Wayne. Rapperen har udgivet 12 studiealbums, og især to af dem er værd at fremhæve: 'Tha Carter' fra 2008, som Lil Wayne fik en Grammy for, og 'Tha Carter IV', som var det bedst sælgende hiphop-album i USA i 2011. Rapperen er kendt for sine energiske live-optrædener med vilde sceneshows, så der er helt klart noget at glæde sig til, når han indtager Plænen den 11. august.

Et andet af plakatens store navne er Brian Wilson, som var en drivende kraft i 1960'er bandet The Beach Boys. The Beach Boys er kendt for deres surfrock-lyd og psykedeliske popnumre, og deres plade 'Pet Sounds' blev en kæmpe succes verden over. Brian Wilson forlod The Beach Boys i 1982 og udgav herefter en række soloplader. Siden har Wilson været på turné med et gendannet The Beach Boys. Wilson indtager scenen i Tivoli 30. juni.

Fredagsrock kan i år fejre 20 års jubilæum. De sidste to årtier har publikum kunne opleve alt fra Sting, Snoop Dogg og Jamie Cullum til Kim Larsen, Danseorkestret og D-A-D, når de alle har spillet på Tivolis største scene fredag efter fredag. I år løber den første Fredagsrock-koncert af stablen 14. april, og sæsonen afsluttes med en hemmelig artist 22. september. Koncerterne begynder kl. 22 og er gratis, når du har betalt indgang. Du kan se hele programmet herunder og på Fredagsrocks hjemmeside.

14. april: Gulddreng + Page Four

21. april: Joey Moe

28. april: WhoMadeWho + bob hund (S)

5. maj: Infernal + Kongsted

12. maj: Johnny Madsen

19. maj: KATO + TooManyLeftHands

26. maj: Medina

2. juni: Beth Hart (US)

9. juni: CHIC feat. Nile Rodgers, (US)

16. juni: Zapp Zapp + Danseorkestret

23. juni: Gnags

30. juni: Brian Wilson (US)

7. juli: House og Pain (US) + Clemens

14. juli: Erykah Badu (US)

21. juli: Mads Langer

28. juli: Rasmus Walter + NOAH

4. august: Burhan G

11. august: Lil Wayne (US)

18. august: Phlake + CHINAH

25. august: 5 seconds of Summer (AUS)

1. september: Karl William + SAVEUS

8. september: TV2

15. september: The Savage Rose & Tivoli Copenhagen Phil

22. september: Afsløres senere

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN