Eloq har spillet på Bakken i Kødbyen siden det åbnede for syv år siden, og han føler, han kender alle derinde. Dørmanden, garderobepigen og ham, som rydder op efter festen.

Eloq har spillet på Bakken i Kødbyen siden det åbnede for syv år siden, og han føler, han kender alle derinde. Dørmanden, garderobepigen og ham, som rydder op efter festen.

iBYEN

Eloq: »Gamle mennesker ser jo generelt bare virkelig sprøde ud«

Den Distortion-aktuelle dj og producer Eloq elsker, når københavnerne får solstik om sommeren og drikker sig fulde hele tiden. Han er mindre glad for Ørestad. Her fortæller han om det bedste - og det værste - ved København.

iBYEN

Hvor bor du?

»Jeg bor i Nordvest og kan godt lide den brogede skare af mennesker, som bor der«.

Hvilke mennesker fascinerer dig i byen?

»Det gør gamle mennesker. De opfører sig, som om de har et wildcard til livet. Enten er de vildt søde, eller også er de eddikesure. Men jeg synes, at det er ret fedt, at de ikke er slave af alle de her materialistiske ting, som vi andre hele tiden halser efter. De er bare sig selv, og jeg kan godt lide tanken om, at når jeg bliver gammel, så kan jeg bare gå rundt uden bukser på, hvis det er det, jeg har lyst til. Gamle mennesker ser jo generelt bare virkelig sprøde ud«.

Vi har otte måneder, som er ren lort, men så snart solen begynder at titte frem i maj, så går København helt amok

Hvor går du hen og hører musik?

»Det er ikke så tit, at jeg går på klubber, medmindre jeg selv skal spille. Det er nok en arbejdsskade, men ironisk nok synes jeg altid, at musikken er alt for høj. Men hvis jeg skal høre en god koncert, tager jeg ofte på Vega. De booker nogle ret fede ting«.

Hvor får man den bedste kaffe?

»Jeg synes ofte, at kaffen i København smager rimelig ens i forhold til, hvor meget folk går op i deres bønner. Kvaliteten er generelt vildt høj. Men hvis jeg skal vælge et sted, jeg kommer meget, er det nok Fovl, som ligger i Nordvest. De laver en virkelig god iskaffe, og det kan jeg drikke året rundt«.

Har du et stamsted?

»Bakken i Kødbyen har altid været et sted, hvor jeg har mødtes med alle mine venner. Det er lidt min ’Sam’s Bar’, da jeg er kommet der, siden jeg var helt ung. Det er en rigtig københavnerklub, hvor man kan gøre lige, hvad man har lyst til. Jeg har flere gange taget store dj’s som RL Grime og Ryan Hemsworth med derhen. De synes også, at det var en mega fed klub, fordi man kan få lov til at spille svedig 90’er-R&B hele natten, hvis det er det, man har lyst til«.

Hvor i byen synes du, der dufter bedst?

»I Frederiksberg Have. Der dufter meget af planteliv«.

Hvilken årstid synes du bedst om i byen?

»Jeg tror ikke, at jeg kender nogen, som ikke elsker sommeren i København. Vi har otte måneder, som er ren lort, men så snart solen begynder at titte frem i maj, så går København helt amok. Folk finder deres Speedos og lydanlæg frem og kan slet ikke finde ud af at tage hjem fra byen, fordi det er så lyst. Det er, som om alle har fået solstik på samme tid. Folk bliver helt skøre og er fulde konstant. Der er noget helt særligt over at cykle hjem fra byen en sommermorgen, hvor solen er ved at stå op«.

Hvad ville du vise udenlandske gæster?

»Jeg ville leje nogle cykler og køre rundt. Ned til Søerne eller ud på Christiania, hvor man kan finde et hyggeligt sted med noget vand«.

Hvor ville du tage din date med hen?

»Jeg ville nok tage på restaurant Bento, der ligger på Vesterbro. Det er et lille japansk familieforetagende, hvor der er en utrolig hyggelig og intim stemning. Hvis det er en kedelig date, så er der altid noget at snakke om, når man får den her tallerken, der er fyldt med japanske retter, som man ikke ved, hvad er«.

Hvad er det værste sted i København?

»Ørestad er nok mit hadested. Jeg synes, det føles, som om man forsøger at holde mennesker som kvæg ved den måde, man har bygget lejlighederne på. Det er kun halvdelen af de store lejlighedskomplekser, der er beboede. Resten er parkeringspladser og opbevaringsrum til alle de ting, som folk ikke har plads til i deres lejligheder, der er alt for små. Det er så ucharmerende«.

Hvor synes du, byen er mest uhyggelig?

»Generelt føler jeg mig meget sikker i København, og det tror jeg også afspejler sig i den måde, jeg færdes i byen på. Når man står foran løverne, må man heller ikke lugte af frygt – det siger de i hvert fald i ’Planet Earth’«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hvor i byen lugter der dårligst?

»Det gør der på Strøget, når folk har pisset og brækket sig overalt, og der ligger gamle chinaboxe på gaden«.

Hvad kan gøre dig rigtig vred, når du befinder dig i København?

»Når folk sviner på gaden og smider pizzabakker i Søerne. Der er altid en skraldespand inden for 50 meter. Det er dovent og forkælet, når folk ikke kan finde ud af at bruge dem«.

Hvornår kan du blive allermest irriteret på København?

»Jeg synes, det skaber ret meget uro, at der hele tiden bliver bygget om i byen. Der er aldrig nogen bydele, som får lov til at stå færdige og være sig selv«.

Hvad synes, du København mangler?

»Det var en ret fed idé at lave Åboulevard om til en å. Vi kunne godt bruge endnu en flot cykelsti, hvor der var en masse food trucks og grønne arealer«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce