Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Dawda Jobateh kan godt lide området ved Nørrebro Station, hvor folk er gode til at rykke ud i gaderummet om sommeren for at nyde vejret og livet. Det minder ham om Gambia, hvor han kommer fra.
Foto: Nanna Navntoft

Dawda Jobateh kan godt lide området ved Nørrebro Station, hvor folk er gode til at rykke ud i gaderummet om sommeren for at nyde vejret og livet. Det minder ham om Gambia, hvor han kommer fra.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Koraspiller Dawda Jobarteh: »Jeg kan godt lide alle broerne, som binder alting sammen«

Af alle skandinaviske storbyer er København den mest funky. Det mener koraspiller Dawda Jobarteh, der kan opleves flere gange under jazzfestivalen. Her fortæller han om det bedste - og det værste - ved København.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvor bor du?

»Jeg bor i Lindevangskvarteret på Frederiksberg. Der har jeg boet i 12 år efterhånden, 12 år i den samme lejlighed. Her er folk fra alle samfundslag, lige fra arbejdsløse til akademikere, kunstnere og lærere. Det er fedt, synes jeg«.

Hvor går du hen og hører musik?

»Jeg tager faktisk ikke så ofte ud og hører musik, fordi jeg har så travlt med at spille selv. Men jeg kan rigtig godt lide spillestedet Global ved Sankt Hans Torv. De har en masse forskellige musikere og genrer fra hele verden repræsenteret, og det kan jeg godt lide«.

»Der er ofte flere forskellige bands, som spiller samtidig, så der er altid et interessant miks af folk. Det skaber sådan en dejlig, positiv og mangfoldig vibe, som jeg godt kan lide«.

Hvor går du hen og spiser?

»Jeg kan faktisk bedst lide at spise hjemme. Jeg elsker at lave mad og spise med min familie og venner. Men hvis jeg spiser ude, så er det ofte takeway-steder, som er tæt på enten mit hjem eller mit øvelokale. For eksempel kan jeg rigtig godt lide et indisk takeaway-sted, som hedder Indian Flavours og ligger på Jyllingevej, tæt på mit øvelokale«.

Har du et stamsted?

»Ja! Latini Pizza and Grillbar på Godthåbsvej på Frederiksberg. De har åbent til midnat, så der kan jeg ofte tage hen og spise, når jeg har været ude og spille jobs til sent. Jeg bestiller altid pitabrød med kebab, løg, ananas og cremefraiche-dressing. Det er en virkelig skør blanding, og de siger altid til mig, at det kun er mig, der bestiller det, haha!«

»Nogle gange sender jeg min kone derhen, og når hun bestiller det, så ved de med det samme, at den bestilling er til mig, og de ved nøjagtigt, hvor meget chili og cremefraiche-dressing, de skal putte i«.

Hvilken årstid synes du bedst om?

»Jeg holder allermest af sommeren i København. Der er en masse liv i byens parker, på cafeerne, ved havnen, ja, alle steder, faktisk. Jeg kan især godt lide området omkring Nørrebro Station om foråret og sommeren, for der er en masse forskellige cafeer, hvor alle mulige slags mennesker sidder udendørs og nyder vejret og livet«.

»I Gambia, hvor jeg kommer fra, bruger folk rigtig meget tid udenfor og i det offentlige rum i det hele taget, og den stemning finder man også lidt af på ydre Nørrebro, synes jeg«.

København er et sted, hvor du kan snakke med alle

Hvis du fik en stor pose penge, hvad ville du så forandre i byen?

»Jeg ville lave en klatreskov! Der lå på et tidspunkt én i Carlsberg-byen, men nu er den desværre lukket. Den brugte jeg ellers ofte med min familie og venner«.

Hvad giver dig følelsen af, at du bor i en fantastisk by?

»Jeg har tit rejst til større byer i Sverige, Norge og Finland. Men af alle de store byer i Skandinavien, så synes jeg alligevel, at København er den mest funky. Folk er funky og ikke så generte her. København er lille og stor på én gang. Og i København har man den her følelse af storby og lokal, hyggelig stemning samtidig. Det gør byen unik.«

»København er et sted, hvor du kan snakke med alle. Og så har byen en masse forskellig natur at byde på, lige fra Holmen til Amager Strand og indre by. Og det hele kan nås lynhurtigt med cykel eller metro. Det er så dejligt!«.

Hvad er det smukkeste sted i byen?

»Københavns Havn. Her spiller de nye og gamle bygninger virkelig flot sammen. Jeg kan godt lide alle broerne, som binder alting sammen. Der er også bare en god stemning ved havnen. Der er altid masser af liv, synes jeg. Selv når det også er dårlig vejr, så går folk rundt dernede og hygger sig, og det kan jeg godt lide«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hvad har København for meget af?

»Der er en masse glas- og stålprægede kontorbygninger og hoteller, som alle sammen ligner hinanden. Der er en del nybyggeri, som ikke føles særlig hyggeligt. Mange af de lidt ældre bygninger i København har meget mere sjæl. Der er selvfølgelig også en masse smuk nyere arkitektur i byen, men meget af nybyggeriet falder ikke lige i min personlige smag«.

Hvad ville du gøre, hvis du var overborgmester for en dag?

»Så ville jeg skaffe flere billige boliger. Det må være det allerførste, jeg ville prøve at lave om på«.

Hvornår kan du blive allermest irriteret på København?

»Når folk i trafikken ikke holder godt nok øje med hinanden. Jeg kan også blive irriteret, når man hele tiden får de der advarsler i metro og tog om, at man skal passe på lommetyve. Det skaber en masse unødig frygt, når man skal høre de her advarsler ofte i bus og tog. Det kunne jeg godt undvære«.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer