Foto: David A. Dyrholm Nielsen (arkiv)
iBYEN

Den skøreste mad på festivalen: Det kribler og krabler i Food Court på Roskilde

Gimmick eller ej, på årets Roskilde festival kan du få toast med hestekød og insekter i din juice. Ja, den er go' nok.

iBYEN

Er du frisk på at eksperimentere med føden på Roskilde Festival? Så skal du slå et smut forbi disse boder, der serverer mad, som du umiddelbart ikke ville lave derhjemme.

Crick'it

Det kan være dyrt for CO2-kontoen at tage på festival, og Roskilde Festival estimerer, at det største klimaaftryk rent faktisk kommer fra det kød, som gæsterne spiser. Det har boden Crick'it taget til sig, og vil derfor servere en række retter, hvor insekter spiller hovedrollen.

Menuen består af to nøje udvalgte anretninger, som kokken Rasmus Leck Fischer har udarbejdet sammen med elever fra Suhrs Højskole. Bodens hovedret er en burger bestående af en smørbagt briochebolle med langtidsmarineret pulled chicken i en hjemmelavet chipotle BBQ-sauce krydret med krydrede melorme og en hjemmelavet voksmøllarve-mayo, der eftersigende skal gøre retten sprængfyldt med umamismag.

Der kan ligeledes købes en sommersalat med nye danske kartofler i fårekyllinge-pesto toppet med ostecreme og syltede grøntsager. Til at supplere retterne kan der købes en iskold slush ice blendet med en håndfuld fårekyllinger, et æble- og ingefær-shot med 15 blendede fårekyllinger, som udover at slukke tørsten efter sigende skulle være en glimrende kur mod tømmermænd. Sulten? Så kan du finde Crick'it i Food Court.

Eat Horse Of Course

I 2016 eksperimenterede boden Eat Horse of Course for første gang med at servere hestekød til festivalgæsterne. Produktion af hestekød har nemlig et meget mindre CO2-forbrug end oksekød. Det var en stor succes, og boden måtte melde udsolgt flere gange. I år kommer boden tilbage i fuld gallop, og igen i år byder menuen på cowboytoast med hestekød, estragonmayo, agurker og bløde løg. Du finder boden i Art Zone.

Et opslag delt af IBYEN (@ibyendk) den

New Arctic

Da Noma i 2003 introducerede moskusokse på menuen,  lød der et hvin fra de danske madanmelder. Siden da er det arktiske kød blevet mere eller mindre almindeligt rundt omkring på restauranter og i kølediskene. Altså sådan da. I hvert fald almindeligt nok til, at man på festivalen kan sætte tænderne i en muskusokse-borger hos New Arctic i Food Court.

Eurovenuefonden

Makreldåsen er efterhånden fast inventar for alle festilvalgængere. Men nu slår Muskelsvindfonden et slag for, at det skal være hipt at spise dåsemad, når konceptet ’Dåsen’ introduceres i foreningens madboder på Roskilde Festival.

På menukortet finder du bl.a. dåser med brændende kærlighed, pasta bolognese, boller i karry, biksemad, svensk pølseret og en vegetarisk hipstergryde, som altsammen bliver serveret i dåse.

Kender du til flere sjove retter eller skøre serveringer på Roskilde Festival, så send en mail med dit tip til ibyenkalender@pol.dk.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce