Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tobias Kippenberger tog en pause fra musikbranchen for tre år siden. Nu er han aktuel med singlen ’Op og ned i showbiz’ og som vært på ’Nye Toner #16’ på Bremen Teater lørdag 18. november.
Foto: Andreas Haubjerg

Tobias Kippenberger tog en pause fra musikbranchen for tre år siden. Nu er han aktuel med singlen ’Op og ned i showbiz’ og som vært på ’Nye Toner #16’ på Bremen Teater lørdag 18. november.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sanger Tobias Kippenberger: »Jeg er glad for, at der stadig findes nogle små oaser i byen, hvor man ikke behøver at beherske sig på nogen måde«

Tidligere forsanger i The Floor is Made of Lava Tobias Kippenberger nyder byens små oaser, hvor man stadig kan ryge en cigaret. Her fortæller han om det bedste - og det værste - ved København.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvor bor du?

»Jeg bor på Vesterbrogade lige ved Enghavevej«.

Hvad kendetegner dit kvarter?

»At Vesterbrogade er en enormt grim gade. Den starter nærmest som en motorvejsindslusning nede omkring Rådhuspladsen, og så er det, som om at man ikke rigtig har formået at gøre gaden til et sted, man har lyst til at hænge ud i. Jeg ved ikke, om det måske skyldes de her endeløse nomaderækker af turister, der vader frem og tilbage. Det paradoksale er, at Vesterbrogade ligger parallelt med Frederiksberg Allé, som er Københavns ubetinget kønneste gade. Og så ligger der bare den her skamplet af en central vej, som intet kan atmosfæremæssigt«.

Hvor går du hen for at høre musik?

»Det ville være vildt let at sige Vega, fordi de har nogle flotte lokaler og en rigtig god historie, men jeg tror måske min underdog-favorit er Pumpehuset. Jeg kan godt lide deres lokaler – at det er sådan en gammel bygning, som stadig bærer præg af at have været brugt som vandværk. Derudover synes jeg, deres byhave er helt fantastisk hen over sommeren. Det er virkelig et sted, jeg har lyst til at sidde og slappe af. Bremen Teater er også et rigtig fedt sted, som gennem årene har manifesteret sig som et spillested, der formidler fine ting. Især Nye Toner, hvor man prøver at give nye, ukendte navne et puf. Et klap i røven, om man vil. Det er modigt, og så synes jeg, at det er utroligt godt gået, at det rent faktisk er lykkedes at få folk til at komme ned og forholde sig til helt ukendt musik«.

Hvor i byen dufter der bedst?

»Enten er det på travbanen i Klampenborg, eller også er det, når cirkus er i byen. Jeg har altid godt kunnet lide dyrelugt. Jeg ved ikke hvorfor«.

Har du et stamværtshus?

»Det er nok Vinstue 90. Jeg har haft et ry for at drikke meget. Altså det har ligesom været en del af mit gamle bands historie, at vi var glade for øl, men jeg er jo blevet en voksen mand og har fået et barn og arbejder meget. Derfor er det utrolig sjældent, jeg har tid til at komme ud og drikke øl«.

Hvordan er det blevet dit stamværtshus?

»Det var det naturlige træk, da jeg boede lige rundt om hjørnet i nogle år, og nu bor jeg sådan set ikke meget mere end 100 meter herfra. Men omvendt tror jeg stadig, at det er et sted, som jeg ville have lyst til at rejse efter. Jeg synes, der er en fantastisk vibe af gamle dage og noget autentisk. Tjenerne er velvoksne mænd altid iklædt en hvid skjorte. De serverer ved bordene, hvor man køber på ’klemme’. Og som noget ret specielt er der ingen musik. Det var en ting, jeg bed mærke i, da jeg begyndte at komme her først. Det fordrer på en eller anden måde, at man taler mere sammen«.

Hvad kendetegner et godt værtshus?

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Der skal være en stemning af, at det er voksne mennesker, der kommer der. Det er ikke så meget dansegulv og kødkatalog, jeg går ud for. Det er mere for, at man kan sidde lidt i ro og mag og føre en samtale og drikke en øl – og så ikke mindst ryge nogle cigaretter. Det er jo helt vildt politisk ukorrekt, men jeg kan godt lide at ryge cigaretter og har altid gjort det. Jeg er glad for, at der stadig findes nogle små oaser i byen, hvor man ikke behøver at beherske sig på nogen måde. Det er også det, som jeg sætter pris på ved alkohol. At man kan give slip på sine forbehold og hæmninger – og det synes jeg hænger sammen med røgen også«.

Hvad bestiller du, når du går på værtshus?

»Jeg kan sgu bare godt lide en stille og rolig øl. Jeg har aldrig været begejstret for drinks. Jeg tror simpelthen heller ikke på alle de der specialøl. Der er en tendens til, at det skal smage helt ekstremt harsk. Det skal være en eller anden IPA, som smager af fucking humlemark, hvor det bare er en stor støvkugle, man propper i munden. Det er det samme med chokolade, der pludselig skal være 90 procent kakao – det smager ikke godt. Det smager bare af hest«.

Hvis du fik en stor pose penge, hvad ville du så forandre i byen?

»Hvis jeg skal sige noget sindssygt, så synes jeg, det kunne være meget fedt at få etableret nogle flere bakker i København. Bare sådan generelt. Jeg tror, jeg ville bygge hvælvinger rundt omkring. Hæve kæmpe bygninger – lige give dem 50 meter i højden. For når du nærmest kan se fra Rådhuspladsen helt til Valby Bakke, er det dræbende for fantasien. Det giver en bedre følelse af lukkede og intime rum, hvis der er en bakke, der blokerer synet«.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer