Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
 Hvis jeg ser en, der kommer gående i cowboytøj og hat og ligner noget fra en westernfilm, eller folk i rockabilly-tøj med opsmøg i bukserne, hvid undertrøje og læderjakke og hår friseret som Elvis, tænker jeg: Åh, okay, det er alligevel meget sejt med sådan en stil«, siger Marvelous Mosell.
Foto: Peter Hove Olesen

Hvis jeg ser en, der kommer gående i cowboytøj og hat og ligner noget fra en westernfilm, eller folk i rockabilly-tøj med opsmøg i bukserne, hvid undertrøje og læderjakke og hår friseret som Elvis, tænker jeg: Åh, okay, det er alligevel meget sejt med sådan en stil«, siger Marvelous Mosell.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Der er hejrer derovre. Og ænder selvfølgelig«: Marvelous Mosell fortæller om det bedste - og det værste - ved København

Den koncertaktuelle rapper holder af detaljerne på Indre Bys gamle bygninger og af den shawarma, Falafelkælderen serverer.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvor bor du?

»Oprindeligt er jeg fra Frederiksberg, jeg har også boet i Hundested, men nu bor jeg på Nørrebro. Tæt på krydset mellem Tagensvej og Jagtvej. Der har jeg boet i over ti år«.

Hvad kendetegner dit kvarter?

»Folk kender jo Nørrebro: Der er en helt masse forskellige mennesker, og frisører, shawarmabarer, graffiti, underlige butikker, genbrugsbutikker, kiosker. Det er vel det område i Danmark, der ligner New York mest. Jeg har aldrig været i New York faktisk, jeg har kun set det på film, jeg tror bare, det er sådan, The Bronx ser ud. Det hedder også Nørrebronx, jo. Det er et fint nok sted. Jeg kunne godt undvære skyderierne, men det er lidt hip som hap, hvor jeg bor, og jeg tænker aldrig rigtig over, hvordan der ser ud. Det er vigtigere, at det er centralt, også fordi jeg cykler meget«.

Hvor er byen flottest?

»I Indre By blandt andet. Jeg kan godt lide de gamle bygninger og ældre arkitektur. Husene er flot udsmykket. Når man kigger op, kan der være gargoiler, der sidder og stirrer, eller der kan være en fisk på nedløbsrøret, og vandet kommer så ud gennem munden; der er små tårne og spir. Og ned til kældrene er gelænderne nogle gange pyntet med et lille underligt dyr med fjer. I dag ville man bare lave en metalstang. Det er udsmykninger, som egentlig er overflødige, men som man alligevel har gjort sig umage for at lave, fordi det ville se godt ud«.

Har du et stamsted?

»Der er ét sted, jeg altid spiser shawarma: Falafelkælderen i Rantzausgade. Det kunne godt fortjene at se større og mere flashy ud, end det gør, for det er et rigtig godt sted. Ved middagstid tager Tue Track og jeg tit derhen, fordi hans studie ligger tæt på. De har nogle rigtig gode shawarmaer, de er fyldt helt til randen, så du nærmest ikke kan spise dem uden at spilde en hel masse. Jeg ender altid med en kurv fyldt op med servietter, for indholdet ender ud over hænderne, på bordet, og også på gulvet. Jeg prøver altid at tørre op efter mig«.

Hvilke mennesker i byen fascinerer dig?

»Det er inspirerende at se folk, der bare udfolder sig helt præcist, som de har lyst til. Hvis jeg ser en, der kommer gående i cowboytøj og hat og ligner noget fra en westernfilm, eller folk i rockabilly-tøj med opsmøg i bukserne, hvid undertrøje og læderjakke og hår friseret som Elvis, tænker jeg: Åh, okay, det er alligevel meget sejt med sådan en stil«.

Hvornår kan du blive allermest irriteret på København?

»Jeg kan blive panisk i myldretiden, hvis jeg skal nå noget, og det hele bare går for langsomt. Derfor sørger jeg altid for at færdes, når der ikke er myldretidstrafik. Når jeg skal handle, er det også altid, når der ingen mennesker er. Mange mennesker, der hele tiden går i vejen for én, det er irriterende, ikke? Og når folk stopper op i indgangspartiet til Netto eller Rema1000 uden at gå til siden ... Men det må man tage med, når man bor i byen – men jeg er ikke fan af det«.

Hvad har København for meget af?

»Selv om man ikke kan undgå det, så er vejarbejde irriterende at se på og irriterende at skulle køre uden om. Det bliver man træt af«.

Hvad mangler København?

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Billige lejligheder. Men det er nok ret usandsynligt, at man lige kan få det. Så det kommer nok ikke til at ske. Måske noget mere natur. Men det kommer nok heller ikke til at ske. Jeg ved ikke, hvad der kunne være realistisk ...«.

Hvis du skulle tænke stort?

»Måske en underjordisk parkeringskælder under hele byen. Det kunne være fedt. Så skulle alle biler bare holde dernede. Måske man kunne lave en tro kopi af alle vejene og køre i bil under byen også? Så kunne vi slippe helt for al den trafik. Så ja, det må nok være det: bilerne ned under byen og mere natur ovenpå. Det kan man sikkert lave i løbet af nogle år, det laver sig selv næsten og kan ikke koste alverden«.

Hvor ville du tage en date med hen?

»Hvis det er første date, er det meget smart at tage på café. Ellers kan man, ja, hvad kan man? McDonald’s? Ej, Frederiksberg Have er en fin have at gå en tur i – det er altid en god ting at gå en tur i en park. Den har flotte flodforløb i en stor del af parken, man kan se elefanterne i Zoologisk Have. Der er hejrer derovre. Og ænder selvfølgelig. Og andre fugle. Der er et lidt bakket landskab op til Frederiksberg Slot. Det er nok en af de flotteste parker i København. Den er også stor, så man kan gå en lang tur i den og fare lidt vild. Simpelthen«.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer