Mor vil helst danse salsa i VerdensKulturCentret, far vil gerne spille basket og datteren Sarabi vil helst bare i svømmehallen, når det bliver weekend.

Mor vil helst danse salsa i VerdensKulturCentret, far vil gerne spille basket og datteren Sarabi vil helst bare i svømmehallen, når det bliver weekend.

iBYEN

Børnehjørnet: Familien Kiros Haile giver dig tips til en weekend med barn i København

Det er ikke altid, at cafébesøg med barn er sjovt. Men på Nørrebros Kimia er det. Her kan man drikke te, spise kage og spille backgammon med hjemmelavede børneregler.

iBYEN
FOR ABONNENTER

Salsa og basket. »Jeg danser salsa, og det gør jeg hver søndag i VerdensKulturCentret på Nørre Allé hos en frivillig organisation, der hedder Salsa4Water. Det koster 60 kroner per gang og 40 kroner for studerende. Og det er rigtig undervisning, men på frivillig basis, og så går pengene til et rent drikkevand-projekt i Etiopien. Der er Sarabi også tit med. Man kan godt komme ind fra gaden, for undervisningen er på forskellige niveauer. F.eks. er timen klokken 12 for nybegyndere, og så bliver det mere avanceret, som eftermiddagen skrider frem. VerdensKulturCentret er i det hele taget et sted, vi bruger meget aktivt som familie. Der er mange udstillinger, arrangementer og koncerter dernede, og der er også en café. Det er et meget dejligt sted at bakke op om. Alle lande og kulturer er repræsenteret dernede. De havde for eksempel også en fotoudstilling for nylig, der hed ’I am not my hair’ med afrikanske frisurer. Simon spiller basket i løbet af ugen, men i weekenden vil han gerne ud at se kampe og turneringer i Nørrebrohallen. Der tager Sarabi også indimellem med«.

På det arabiske madhus. »Vi er rigtig glade for det arabiske madhus Ahaaa. Det ligger både i Blågårdsgade og på Nørrebrogade. Jeg er vegetar, men der er også noget for de andre. Vi bestiller altid det samme: Jeg får en durumrulle med falafel, og de andre får Ahaaa-mix med kylling, oksekød og falafel på en tallerken. Hvis vi skal finde et sted, hvor vi alle kan spise, bliver det ofte der. I Blågårdsgade ligger også en hyggelig marrokansk café (Kimia, red.), som vi også tit besøger. Det er normalt ikke så hyggeligt at være på café med et barn, men det er det her. Så drikker vi myntete og spiser cheesecake og spiller backgammon med Sarabis egne hjemmelavede regler«.

I svømmehallen. »Sarabi vil helst bare i svømmehallen. Der bruger vi Frederiksberg Svømmehal rigtig meget. Hun er frygtløs og hopper i vandet, før hun overhovedet har fået badevinger på. Vi har indimellem også været der på hverdage, men der er både rutsjebanen og familiehallen lukket. Så det er sjovere for hende at være i svømmehallen i weekenden«.

Remisen og loppemarked. »Vi har brugt Remisen rigtig meget, for den ligger meget tæt på. Det er en indendørs legeplads fyldt med ting, man kan kravle på. Der er et stort skib, hvor man kan lege pirat, og masser af tunneller, madrasser, svævebaner, gynger og rutsjebaner. Det er et perfekt sted til at lege ’jorden er giftig’. Man kan også spille bold, og der er også et legorum, der er fyldt med klodser. Og et kreativt værksted, hvor man kan sidde og male. Og så er der heldigvis også et frokostrum, hvor man kan varme sin mad eller bare tage en kop kaffe. Det er et godt alternativ til at tage på legeplads, hvis vejret er dårligt. Nogle gange kombinerer vi en tur på Remisen med at tage på loppemarked, som der indimellem er i weekenderne. Vi elsker at være på loppemarked«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce