Efteråret venter lige om hjørnet. Ja, vi er nået til september, denne personlighedsspaltning af en måned, og fra lige om lidt står den med største sandsynlig på slud indtil maj.
I sådan et tilfælde kan de fleste have brug for lidt at styrke sig på, og derfor har jeg her samlet de bedste tip til gastronomisk overlevelse den kommende tid. Velbekomme.
Selv med coronapandemien fræsende gennem landskabet er der på den kulinariske fløj heldigvis også andet end konkurser at rapportere om. For mens den danske stjernekok Kamilla Seidler med den anmelderroste restaurant Lola har plantet sine fødder solidt i den christianshavnske muld, spreder hun og hendes partnere – kokkene Rune Toft og Mette Strarup – nu også rodnettet i retning af Nordhavn.
Over sommeren har Toft og Strarup testet temperaturen på badevandet med en pop up-restaurant i det ’kreative rum’ The Audo i Århusgade, og det er tilsyneladende gået så godt, at spisestedet nu bliver permanent. Inspirationen til Loui – som restauranten kommer til at hedde – hentes i sydens storbyer med havudsigt, fortæller folkene bag. Steder som Tel Aviv, Marseille, Palermo og Athen. Der er altså rimelig frie tøjler i køkkenet, men man vil som regel kunne finde helstegte fisk serveret på benet, grillspyd i forskellige afskygninger og selvfølgelig også årstidens grøntsager på kortet.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.
Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.
Prøv Politiken nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her