Bare rolig.
Månedens udgave af Ibyens Spiseseddel er absolut nissefri, fuldstændig ryddet for både røde huer og blankpolerede træsko. Jeg kommer heller ikke til at skrive noget om gløgg, og risengrøden er også blevet slettet fra noterne.
Men man kan jo godt komme lidt i julestemning alligevel, også madmæssigt. Og hvis ikke man er til den slags, er der både hanukkah og nytår at se frem til. Der er altså masser af grund til at fejre både sig selv og sine nære den kommende tid.
Her kommer en lille håndfuld tips til gastronomisk overlevelse og udfoldelse i december.
Den er blevet lidt af en nyklassiker herhjemme. Ja, altså ikke bare i mit lille hjem, men generelt i Danmark: Claus Meyers enorme ’Almanak’, en sæsonbaseret og -orienteret kogebog med tips, tricks og opskrifter til at spise sin mad med udgangspunkt i vind, vejr og Jordens gang om Solen.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind