0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dansk kok vinder sølv ved Bocuse d'Or

Ronni Vexøe Mortensen fra restauranten Geranium har mandag vundet sølv ved Bocuse d’Or, der er det uofficielle verdensmesterskab for kokke

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Olivier Chassignole/Ritzau Scanpix
Foto: Olivier Chassignole/Ritzau Scanpix
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ronni Vexøe Mortensen fra restauranten Geranium har mandag vundet sølv ved Bocuse d’Or, der er det uofficielle verdensmesterskab for kokke. Sølvvinderen er kok og assisterende køkkenchef på danske Geranium, der som en af kun 130 restauranter i verden har tre michelinstjerner.

Førstepladsen løb hjemmebaneholdet, Frankrig, med, mens nordmændene blev henvist til tredjepladsen af det danske hold.

Til konkurrencen dystede Ronni Vexøe Mortensen med sin assistent, Sebastian Holberg Svendsgaard. Det danske hold skulle lave to serveringer. Den første var en tre-retters take away-menu med cherrytomater som hovedingrediens. Den anden var en fadservering, hvor hovedingrediensen var oksebovkile. Dertil skulle serveres en sovs og tre slags tilbehør.

Med på podiet var mandag også Rasmus Kofod, der er ejer af og køkkenchef på Geranium. Han har tidligere brilleret ved Bocuse d’Or og var i år med som coach. Her har han som den eneste i historien vundet både gulv, sølv og bronze. Den seneste medalje var i 2011, hvor han tog førstepladsen. Det er anden gang i træk, at Danmark kommer på podiet. Kenneth Toft-Hansen vandt guld, da konkurrencen senest blev afholdt i 2019.

Det er den franske mesterkok Paul Bocuse, der har lagt navn til konkurrencen, som afholdes hvert andet år i Lyon, Frankrig. Her dyster kokke fra 24 lande om titlen. De har blandt andet kvalificeret sig via den europæiske udgave af konkurrencen, Bocuse d’Or Europe.

Det var her, Ronni Vexøe Mortensen indløste sin billet. Også dengang vandt han sølv, efter han i 2019 kvalificerede sig gennem en national udvælgelse.

Opdateres ...

Ritzau

Annonce

IBYEN